Conferință a procurorilor din Sud-Estul Europei, cu participarea procurorului general și a șefului DIICOT

Conferință a procurorilor din Sud-Estul Europei, cu participarea procurorului general și a șefului DIICOT

Procurorul general Augustin Lazăr și procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, au participat la cea de-a 28-a Conferință a Grupului Consultativ al Procurorilor din Sud-Estul Europei (SEEPAG), cu tema "Strângerea probelor în cadrul investigării infracțiunii de terorism".

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, evenimentul a avut loc sub egida președinției române a SEEPAG și a beneficiat de participarea procurorilor din țările membre SEEPAG, cărora li s-au adăugat reprezentanți din Belgia, Italia, SUA și ai mai multor organizații, precum Eurojust, Rețeaua Judiciară Europeană și Consiliul Cooperării Regionale.

Augustin Lazăr a subliniat în cadrul conferinței importanța schimbului de bune practici și informații în timp real, a stabilirii de contacte directe între autoritățile competente, a creării unor rețele de procurori specializați și a utilizării eficiente a informațiilor disponibile pe internet, în special prin intermediul platformelor sociale, în prevenirea și combaterea terorismului.

Participanții la conferință au ajuns la concluzia că, având în vedere importanța luptei împotriva terorismului, autoritățile competente trebuie să caute modalități mai eficiente de contracarare a acestei amenințări emergente și de abordare a ei într-o manieră proactivă. Cadrul juridic adecvat, cooperarea rapidă, precum și schimbul extensiv de informații în timp util trebuie să rămână o prioritate pentru statele membre ale SEEPAG.

Conferința a fost organizată de Centrul Sud-Est European de Aplicare a Legii (SELEC), Ministerul Public, DIICOT și a fost prezidată de membrul SEEPAG din partea României, Narcisa Kelemen, procuror la Biroul de Cooperare Internațională din cadrul DIICOT.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

2 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

3 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

4 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

5 VIDEO Cum se fracturează coloana unui mire