Confruntări violente cu combatanți extremiști în sudul Rusiei: Patru militari uciși și alți șase răniți

Confruntări violente cu combatanți extremiști în sudul Rusiei: Patru militari uciși și alți șase răniți

Patru militari din trupele speciale și-au pierdut viața și alți șase au fost răniți vineri într-o serie de confruntări violente în Daghestan, republică din Caucazul de Nord vecină cu Cecenia, relatează Interfax și Reuters, citând o sursă polițienească.

Forțele ruse au declanșat trei operațiuni speciale împotriva militanților extremiști locali, anihilând șase dintre ei, conform sursei citate. Militarii răniți au fost spitalizați și primesc în prezent îngrijirile necesare.

Nu se știe deocamdată dacă acțiunile trupelor ruse s-au încheiat. Un purtător de cuvânt al poliției din Daghestan a refuzat să facă vreun comentariu, invocând restricții în vigoare pe durata a ceea ce el a numit 'operațiune antiteroristă', potrivit Reuters.

Daghestanul, unde — conform criticilor Kremlinului — sărăcia și corupția alimentează extremismul, este frecvent teatrul unor violențe, implicând schimburi de focuri de armă sau atentate cu mașină-capcană. În februarie, un atacator sinucigaș a detonat o bombă plasată într-o mașină-capcană la bordul căreia se afla, omorând doi polițiști într-un atac revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro