Congresul american a adoptat bugetul Pentagonului pe 2019

Congresul american a adoptat bugetul Pentagonului pe 2019

Congresul american a aprobat miercuri cu o majoritate netă un buget de 716,3 miliarde pentru Pentagon, accelerând cheltuielile militare şi întărind poziţia SUA în contextul disputei de la distanţă cu Rusia, informează AFP.

Senatul a aprobat legea privind bugetul apărării (NDAA) pe 2019 cu 87 de voturi pentru şi zece împotrivă, la o săptămână după ce aceasta a fost adoptată de Camera reprezentanţilor cu 359 de voturi pentru şi 54 împotrivă.

"Sunt recunoscător pentru hotărârea membrilor Congresului din cele două partide de a adopta NDAA în timp record în acest an", a comentat ministrul apărării, Jim Mattis, într-un comunicat.

Legea deblochează 69 de miliarde de dolari pentru operaţiuni externe în curs (Afganistan, Siria, Irak, Somalia, etc.), prevede o creştere cu 2,6% a salariilor membrilor forţelor armate şi autorizează investiţii de zeci de miliarde de dolari în modernizarea forţelor navale, a celor aeriene şi a sistemelor defensive de rachete ale SUA.

Pentru a nu risca ca preşedintele american să-şi folosească dreptul de veto, senatorii au renunţat la un amendament care ar fi blocat acordul administraţiei cu grupul de telecomunicaţii chinez ZTE care uşurează sancţiunile pentru încălcarea embargourilor împotriva Iranului şi Coreei de Nord.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...