Congresul american s-a reunit, dar nu a luat încă măsuri privind redeschiderea administraţiei federale

Congresul american s-a reunit, dar nu a luat încă măsuri privind redeschiderea administraţiei federale

Ambele camere ale Congresului SUA s-au reunit joi seara pentru câteva minute, dar nu au luat nicio măsură pentru a pune capăt închiderii parţiale a guvernului federal, relatează Reuters.

Senatul şi Camera Reprezentanţilor nu au luat nicio măsură pentru a restabili finanţarea pentru aproximativ 20% din guvernul afectat de închiderea activităţii. Închiderea guvernului ar urma să continue cel puţin până vineri şi probabil în ianuarie, potrivit unor consilieri şi analişti.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat marţi că închiderea parţială a activităţii guvernului federal va dura până când solicitarea sa privind finanţarea construirii unui zid la frontiera cu Mexicul va primi răspuns favorabil.

Finanţarea a aproximativ un sfert dintre programele federale - printre care Departamentele de Securitate Internă, Justiţie şi Agricultură - a expirat vineri la miezul nopţii. În absenţa unui acord pentru depăşirea acestui impas, închiderea parţială a activităţii guvernului federal al SUA se va prelungi şi în 2019.

Construirea unui zid la frontiera cu Mexicul a fost una dintre promisiunile cele mai frecvente din campania lui Donald Trump înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”