Congresul Federației Solidaritatea Sanitară a luat decizia de a nu declanșa grevă în perioada următoare

Congresul Federației Solidaritatea Sanitară a luat decizia de a nu declanșa grevă în perioada următoare

Federația Solidaritatea Sanitară din România nu va declanșa grevă în perioada următoare, potrivit unei decizii luate vineri de Congresul FSS.

"Congresul a hotărât astăzi că Federația Solidaritatea Sanitară nu va intra în grevă având în vedere negocierile care se poartă pe proiectul noii Legi a salarizării. Speranța noastră este să rezolvăm cât mai multe din problemele existente la ora actuală rămase în discuție în cadrul acestui proiect. Noi știm că există o problemă cu creșterea salarială în perioada electorală, ba, mai mult decât atât, știm că intrăm în perioadă electorală și nu am dori să stârnim confuzii, acțiunea noastră să fie folosită într-o direcție sau alta politică, noi neavând nicio afiliere politică", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, președintele Federației, Viorel Rotilă.

Federația Solidaritatea Sanitară din România a organizat, în perioada 13 — 16 octombrie, al VI-lea Congres, tema generală a acestuia fiind "Creșterea calității vieții profesionale — condiție esențială pentru creșterea calității serviciilor medicale!".

Sindicatele din Sănătate au anunțat în luna octombrie acțiuni de proteste, nemulțumite, în principal, de modul de aplicare a ordonanțelor de salarizare. Astfel, Federația Sindicală Hipocrat din România a anunțat la începutul lunii declanșarea unei serii de proteste, prima etapă constând în purtarea unei banderole albastre timp de cinci zile, în perioada 10 — 14 octombrie, urmată de pichetarea și întreruperea temporară a activității, în intervalul 17 — 21 octombrie 2016, culminând cu declanșarea grevei generale pe data de 31 octombrie.

De asemenea, pe data de 19 octombrie, sindicaliștii membri ai Federației Sanitas vor organiza o grevă cu încetarea lucrului timp de două ore, urmând ca pe 31 octombrie, în cazul în care revendicările lor nu sunt soluționate, respectiv modificarea OUG 20/2016 și 43/2016 în Parlament, să fie declanșată greva generală.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina