Congresul SUA va da curs cererii Casei Albe de a ancheta presupusa ascultare a telefoanelor lui Donald Trump

Congresul SUA va da curs cererii Casei Albe de a ancheta presupusa ascultare a telefoanelor lui Donald Trump

Comisia pentru informații a Camerei Reprezentanților din Congresul SUA a indicat duminică, prin șeful său, că va da curs cererii Casei Albe de a ancheta presupusa ascultare a telefoanelor lui Donald Trump, înainte ca acesta să devină președintele Statelor Unite, transmite AFP.

*Donald Trump îi cere Congresului să ancheteze în legătură cu eventuale ascultări telefonice în cazul său

Congresmanul republican Devin Nunes, președintele comisiei pentru informații, a afirmat că "unul din elementele asupra căruia se concentrează ancheta este reacția guvernului american la acțiunile întreprinse de serviciile de informații ruse în timpul campaniei americane". Comisia condusă de Nunes anchetează posibile legături între campania electorală a lui Trump și Rusia. Duminică, reprezentantul statului California, citat de AFP, a declarat că parlamentarii vor încerca "să afle dacă guvernul a efectuat acțiuni de supraveghere a unor responsabili sau reprezentanți ai echipei de campanie a unui partid politic".

Solicitarea președinției americane a fost făcută duminică, după o acuzație fără probe, formulată de Trump pe Twitter cu o zi înainte, că predecesorul său Barack Obama ar fi ordonat să îi fie interceptate comunicațiile, în timpul procesului electoral. "Cât de jos s-a coborât președintele Obama să îmi intercepteze telefoanele în timpul foarte sacrului proces electoral. Asta e Nixon/Watergate. Un tip rău (sau bolnav)!", a fost unul din "tweet"-urile lui Donald Trump pe această temă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /