Consevatorii cancelarului Merkel câştigă alegerile locale în Renania de Nord-Westfalia; scădere semnificativă a social-democraţilor şi creştere a Verzilor (exit-poll)

Consevatorii cancelarului Merkel câştigă alegerile locale în Renania de Nord-Westfalia; scădere semnificativă a social-democraţilor şi creştere a Verzilor (exit-poll)

Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a cancelarului german Angela Merkel se află pe primul loc în alegerile locale desfăşurate duminică în landul Renania de Nord-Westfalia, conform unui sondaj difuzat de postul WDR, transmite agenţia DPA.

Potrivit acestui sondaj, CDU ar fi obţinut circa 36% din voturi, cu circa 1,5 procente mai puţin mai puţin faţă de ultimul scrutin similar.

Partidul Social-Democrat (SPD) vine pe locul doi, cu 23,5%, o scădere pronunţată faţă de cele 31 de procente obţinute la alegerile precedente.

În schimb, au crescut semnificativ Verzii, care în acest sondaj la ieşirea de la urne au 19%, faţă de 11,7% la ultimul scrutin.

În jur de 14 milioane de alegători au fost chemaţi să-şi aleagă primarii de localităţi şi reprezentanţii în consiliile districtuale în cel mai populat land german, principalul centru industrial al ţării.

Acest scrutin este considerat unul cu valoare de test în perspectiva alegerilor legislative federale care se vor desfăşura anul viitor şi după care Angela Merkel a promis că nu va încerca să obţină încă un mandat de cancelar.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 El este masonul crescut la sân de servicii, pe cale să-l îngroape pe Coldea...

2 Generalul rus Vadim Șamarin, adjunctul lui Gherasimov, a fost reținut

3 „Regele este prea plictisitor în pat”

4 O avea chiloți pe ea?

5 El este trădătorul reținut de DIICOT pentru spionaj în favoarea Rusiei