Consilier al preşedinţiei americane, acuzat de violenţe conjugale; Casa Albă admite lacune

Consilier al preşedinţiei americane, acuzat de violenţe conjugale; Casa Albă admite lacune

Casa Albă a recunoscut joi că ar fi putut gestiona mai bine acuzaţiile de violenţe conjugale ce îl vizează pe unul dintre înalţii săi consilieri, care a demisionat miercuri, informează vineri AFP.

Secretarul pentru personalul de la Casa Albă, Rob Porter, a anunţat că îşi va părăsi postul, negând în acelaşi timp afirmaţiile celor două foste soţii ale sale, care l-au acuzat de agresiuni fizice şi abuzuri psihologice. Una dintre ele a făcut publice două fotografii care o arătau cu un ochi vânăt, rezultatul unui pumn încasat de la Rob Porter, potrivit afirmaţiilor sale.

De atunci, s-a dovedit că Porter, 40 de ani, nu obţinuse o undă verde totală în urma verificărilor de securitate - cum se practică pentru angajaţii Casei Albe - din cauza acestor acuzaţii. Însă, acest lucru nu l-a împiedicat să lucreze zilnic alături de preşedintele Donald Trump şi să aibă acces la documente confidenţiale.

'Mulţi dintre noi s-ar fi putut descurca mai bine', a recunoscut joi Raj Shah, adjunct al purtătorului de cuvânt al executivului american, în timpul unui briefing de presă zilnic la Casa Albă, oferind astfel un rar gest de remuşcare din partea Administraţiei Trump.

Potrivit lui Raj Shah, secretarul general al Casei Albe, John Kelly, 'nu a avut deplină cunoştinţă de aceste acuzaţii decât ieri' (miercuri). 'Nu voi intra în detalii privind cine ar fi putut avea cunoştinţă despre care element de informaţie', a adăugat el. 'I-am vorbit preşedintelui mai devreme azi şi el s-a declarat întristat de aceste informaţii', a mai dezvăluit Shah.

Totodată, el a refuzat să spună dacă Hope Hicks, directoarea pentru comunicare a Casei Albe, care potrivit mass-media îl frecventa pe Porter, a luat parte la elaborarea reacţiei Casei Albe la acest scandal.

Doar cu câteva ore înainte ca licenţiatul de la Harvard să-şi părăsească postul, executivul american îi cânta osanale şi îl prezenta ca pe un membru cinstit şi integru al personalului său, aminteşte AFP.

'Preşedintele şi secretarul general aveau deplină încredere în capacităţile şi în performanţele sale', a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders. 'El demisionează de la Casa Albă', însă va rămâne pentru a asigura tranziţia, a adăugat ea.

Porter era unul dintre rarii angajaţi ai Administraţiei Trump care era respectat de 'greii' Partidului Republican. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...