Consilier local din Germania, împușcat de un necunoscut

Consilier local din Germania, împușcat de un necunoscut

Un atacator necunoscut a tras duminică dimineaţa mai multe gloanţe spre locuinţa unui consilier local din comuna Hattenhoffen din sud-vestul Germaniei, rănindu-l grav, au anunţat luni autorităţile.

Politicianul a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală. Foto: Arhivă

Politicianul în vârstă de 65 de ani a fost rănit grav şi necesitat o intervenţie chirurgicală, rămânând ulterior spitalizat, însă în afara oricărui pericol. Sursele dpa nu i-au dezvăluit identitatea, dar au precizat că este vorba de un reprezentant al Partidului Liber Democrat (FDP), scrie Agerpres.

Formaţiunea politică susţinătoare a mediului de afaceri face parte din coaliţia guvernamentală la nivel federal din Germania.

Atacatorul nu a fost găsit, iar contextul atacului nu este clar. Poliţia a format o comisie specială şi anchetează inclusiv o posibilă legătură cu alte incidente cu focuri de armă produse în ultimele săptămâni în landul german Baden-Wuerttemberg.

Printre acestea se numără cel de la Stuttgart, unde mai multe persoane necunoscute au tras focuri de armă şi au rănit grav un bărbat, vineri seara. În apropierea aceluiaşi oraş au mai avut loc şi alte atacuri similiare, în urma cărora victimele au fost rănite, dar au supravieţuit.

Mai mulţi politicieni locali şi-au exprimat susţinerea faţă de colegul lor atacat duminică . „Sunt oripilat de veştile teribile", a spus Hans-Ulrich Ruelke, parlamentar FDP în landul Baden-Wuerttemberg, adăugând într-un comunicat că este alături de consilierul rănit şi de familia acestuia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”