Consilier local PSD din Eforie, arestat în SUA pentru că ar fi furat banii de pe cardurile persoanelor nevoiașe din California

Consilier local PSD din Eforie, arestat în SUA pentru că ar fi furat banii de pe cardurile persoanelor nevoiașe din California

Un consilier local PSD din Eforie, Virgil Negru, este arestat în SUA alături de alți zeci de români pentru că ar fi furat banii de ajutoare a persoanelor cu venituri mici din California, conform Los Angeles Times .

Virgil Negru, în vârstă de 40 de ani, și-a petrecut ultimele 69 de zile în arest la aproximativ 6.600 de mile de casă, în închisoarea principală din comitatul Ventura, fiind acuzat că a încercat să fure bani destinați californienilor cu venituri mici, conform sursei citate.

Pe 1 aprilie, în jurul orei 8 dimineața, poliția din Simi Valley, care supraveghea un bancomat, l-a arestat pe Negru, care ar fi deținut carduri false încărcate cu fonduri ale contribuabililor. El se numără printre zecile de cetățeni români care au venit recent în regiune pentru a fura bani și bonuri de masă, spun autoritățile, atrași de numărul mare de persoane care beneficiază de asistență publică și de securitatea slabă a cardurilor pe care statul le folosește pentru a distribui banii.

sursa foto: Captură LA Times

Astfel de infracțiuni au crescut în ultimii doi ani. California a pierdut peste 86 de milioane de dolari în bonuri alimentare și ajutoare în numerar sustrase din noiembrie 2021, potrivit datelor furnizate de comitate statului.

Spre deosebire de cardurile bancare, cardurile de transfer electronic de beneficii nu au microcipuri, ceea ce le face ușor de clonat. În condițiile în care lansarea cardurilor securizate ar putea dura ani de zile, agențiile frustrate de servicii sociale și de aplicare a legii spun că se străduiesc să oprească milioane de dolari ai contribuabililor destinați celor mai nevoiași din regiune să fie spălați în România în fiecare lună.

„În esență, subvenționăm crima organizată”, a declarat Nick Ippolito, director adjunct al Departamentului de Servicii Sociale Publice din L.A. County. „Este pur și simplu o nebunie”.

Începând din primăvara anului trecut, cel puțin 60 de persoane – aproape toate cu legături cu România – au fost arestate sau acuzate de suspiciuni de furt cu carduri EBT falsificate în sudul Californiei, potrivit înregistrărilor din instanțe și oficialilor din domeniul aplicării legii. Un traducător român de la tribunalul din regiune spune că nu au avut niciodată atât de mult de lucru.

Consulatul român din Los Angeles a refuzat să comenteze arestările, dar a declarat într-un e-mail că autoritățile române și americane au dezvoltat „un parteneriat foarte eficient și cooperează îndeaproape la mai multe niveluri pentru a combate orice formă de infracționalitate”.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Dilema Danei Budeanu / „Dacă tu nu i-o sugi, cine i-o suge?”

2 Ea este românca rămasă goală în fața lui Mussolini, și și-a recuperat banii în 1931 punând pistolul pe masa bancherilor

3 Cineva din Europa de Est a dat 136 de milioane $ pe un apartament de lux din Dubai care nici măcar n-a fost construit

4 VIDEO Detalii tulburătoare despre crima căreia i-a căzut victimă tânăra de 23 de ani din București, însărcinată în 4 luni

5 VIDEO Pe Miss Venezuela 2023 o cheamă Ileana!