Consiliul Concurenţei a sancţionat 6 companii din incinta Aeroportului Henri Coandă cu 1,4 milioane de euro

Consiliul Concurenţei a sancţionat 6 companii din incinta Aeroportului Henri Coandă cu 1,4 milioane de euro

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu 6,9 milioane lei (circa 1,4 milioane euro) şase companii care oferă servicii de alimentaţie publică în incinta Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti pentru fixarea preţurilor, informează autoritatea de concurenţă printr-un comunicat.

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a încredinţat, în exclusivitate, companiei Dnata Catering gestionarea spaţiilor cu destinaţie pentru alimentaţie publică. La rândul ei, Dnata Catering a încheiat acorduri de subcontractare cu Food & Beverages Managament, cu Trotter şi cu City Cafe Express (ambele din grupul City Grill), precum şi cu Primero Business Consulting (în prezent, Land of Util Tehnology) şi RBK Property Management.

În urma investigaţiei declanşate din oficiu în iunie 2019, Consiliul Concurenţei a constatat că aceste companii şi-au coordonat politicile comerciale în materie de preţuri, discounturi, promoţii, atât prin clauzele contractuale, cât şi printr-o serie de proceduri şi prin modalitatea de derulare a relaţiilor contractuale, astfel încât să îşi alinieze constant preţurile pentru serviciile oferite pasagerilor din aeroport.

În acest fel, concurenţa prin preţ a fost restricţionată, iar pasagerii din aeroport nu au avut posibilitatea de a plăti un preţ mai mic decât cel stabilit în comun de toţi cei din piaţă sau de a alege serviciile în funcţie de preţ.

În urma investigaţiei, Dnata Catering a fost amendată cu 6.622.401 lei, Food and Beverages Management cu 43.558 lei, Trotter Management cu 8.010 lei, City Cafe Express cu 148.752 lei, RBK Property Management cu 104.294 lei şi Primero Business Consulting (în prezent, Land of Util Tehnology SRL) cu 3.994 lei.

Toate cele şase companii implicate au recunoscut fapta anticoncurenţială, beneficiind astfel de reduceri ale amenzilor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

3 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

4 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

5 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”