Consiliul Concurenței a sancționat Intrarom și Siveco România pentru trucarea unei licitații organizate de APIA

Consiliul Concurenței a sancționat Intrarom și Siveco România pentru trucarea unei licitații organizate de APIA

Consiliul Concurenței a sancționat companiile Intrarom și Siveco România cu amenzi în valoare totală de peste 8 milioane lei (aproximativ 1,75 milioane euro) pentru trucarea unei proceduri de achiziție publică organizată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în anul 2008, pentru atribuirea acordului-cadru pentru servicii de extindere și dezvoltare a sistemului informatic, se spune într-un comunicat al instituției.

Valoarea estimată a acordului-cadru a fost de 12 milioane euro, fără TVA. Intrarom SA a fost sancționată cu amendă în valoare de circa 2,126 milioane lei și Siveco România SA cu 5,884 milioane lei.

Autoritatea de concurență precizează că investigația a fost declanșată pe baza unor informații furnizate de Curtea de Conturi a României.

În cadrul investigației, Consiliul Concurenței menționează că a obținut dovezi privind înțelegerea dintre cele două companii, respectiv Intrarom SA să participe doar formal pentru a asigura numărul de participanți la licitație, fără însă a concura în mod real cu Siveco România SA.

"În cadrul procedurilor de achiziție publică, scopul fiecărei companii trebuie să fie acela de a câștiga în condiții normale de concurență, consumatorul final beneficiind, astfel, de produse și servicii calitative la prețuri cât mai avantajoase. În ceea ce privește celelalte două companii participante la licitație, IBM România SRL și Teamnet International SA, investigația nu a condus la descoperirea unor dovezi suficiente privind încălcarea Legii Concurenței care să justifice impunerea de măsuri sau sancțiuni de către Consiliul Concurenței", se mai spune în comunicat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”