Consiliul Concurenței a sancționat Intrarom și Siveco România pentru trucarea unei licitații organizate de APIA

Consiliul Concurenței a sancționat companiile Intrarom și Siveco România cu amenzi în valoare totală de peste 8 milioane lei (aproximativ 1,75 milioane euro) pentru trucarea unei proceduri de achiziție publică organizată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în anul 2008, pentru atribuirea acordului-cadru pentru servicii de extindere și dezvoltare a sistemului informatic, se spune într-un comunicat al instituției.

Valoarea estimată a acordului-cadru a fost de 12 milioane euro, fără TVA. Intrarom SA a fost sancționată cu amendă în valoare de circa 2,126 milioane lei și Siveco România SA cu 5,884 milioane lei.

Autoritatea de concurență precizează că investigația a fost declanșată pe baza unor informații furnizate de Curtea de Conturi a României.

În cadrul investigației, Consiliul Concurenței menționează că a obținut dovezi privind înțelegerea dintre cele două companii, respectiv Intrarom SA să participe doar formal pentru a asigura numărul de participanți la licitație, fără însă a concura în mod real cu Siveco România SA.

"În cadrul procedurilor de achiziție publică, scopul fiecărei companii trebuie să fie acela de a câștiga în condiții normale de concurență, consumatorul final beneficiind, astfel, de produse și servicii calitative la prețuri cât mai avantajoase. În ceea ce privește celelalte două companii participante la licitație, IBM România SRL și Teamnet International SA, investigația nu a condus la descoperirea unor dovezi suficiente privind încălcarea Legii Concurenței care să justifice impunerea de măsuri sau sancțiuni de către Consiliul Concurenței", se mai spune în comunicat.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul unui învățător bistrițean care l-a cunoscut pe președinte acum 20 de ani

2 Sondaje PSD cu erori mari și facturi uriașe

3 Lista completă a jurnaliștilor și analiștilor care-i vor pune întrebări lui Klaus Iohannis la dezbaterea de ma…

4 Asta e de pușcărie! A explodat prima bombă cu ceas lăsată de PSD! Comisia Europeană a decis că ajutorul de sta…

5 Ce e asta? Astăzi este ziua Olguței, cumva?

recomandări

Te ia DNA: Mitu Augustin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi