Consiliul Europei urmărește îndeaproape situația din România

Consiliul Europei urmărește îndeaproape situația din România

Consiliul Europei a anunțat joi că ''urmărește îndeaproape situația din România'', iar secretarul general al acestei organizații, Thorbjorn Jagland, a luat legătura cu autoritățile române, reamintind că GRECO (structura anticorupție a Consiliului Europei) este disponibilă pentru a oferi expertiză în situația actuală, relevă un comunicat de presă recepționat de AGERPRES.

Ample demonstrații de protest au avut loc în Piața Victoriei din București și în alte orașe din România după ce guvernul român a adoptat, marți, un proiect de lege privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate și o ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală.

România a aderat la Consiliul Europei ca urmare a deciziei de la 4 octombrie 1993. Aderarea la Consiliul Europei, organizație fondată pe principiile respectului pentru drepturile și libertățile fundamentale ale omului, pentru valorile democrației și ale statului de drept, a constituit o etapă obligatorie în promovarea demersurilor României de aderare la Uniunea Europeană și la NATO.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

3 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…

4 Așa o fi?

5 S-a întâmplat în Germania!