Consiliul Investitorilor Străini, îngrijorat de modul în care Guvernul a adoptat o serie de modificări la Codul Penal

Consiliul Investitorilor Străini, îngrijorat de modul în care Guvernul a adoptat o serie de modificări la Codul Penal

Mediul de afaceri are nevoie de încredere, transparență și predictibilitate, iar lupta împotriva corupției și reformele structurale trebuie să rămână o prioritate constantă a fiecărui Guvern al României, dincolo de ciclurile electorale, se arată într-un comunicat al Consiliului Investitorilor Străini (FIC), remis joi AGERPRES.

"Consiliul Investitorilor Străini își alătură vocea comunității de afaceri din România și își exprimă îngrijorarea cu privire la modul în care Guvernul României a adoptat recent o serie de modificări la Codul Penal. FIC a susținut mereu predictibilitatea și transparența procesului legislativ și a apreciat rezultatele luptei anticorupție. Aplicarea principiilor statului de drept și ale economiei de piață, precum și respectarea legilor sunt ingrediente esențiale pentru un mediu favorabil dezvoltării economice pe termen lung, care să aducă prosperitate populației", spun reprezentanții FIC.

Aceștia apreciază că încrederea investitorilor în calitatea mediului de afaceri din România ar putea fi pusă sub semnul întrebării, iar reconstruirea acestei încrederi ar presupune un efort suplimentar și de asemenea un interval de timp foarte mare.

Consiliul Investitorilor Străini numără în prezent 130 de companii membre, ale căror investiții cumulate reprezintă în jur de 40 miliarde euro, adică aproape două treimi din totalul investițiilor străine directe realizate în România din 1990 până în prezent.

Reprezentanții FIC spun că obiectivul său principal a fost și rămâne promovarea creșterii economice sustenabile, care să aibă la bază un climat din ce în ce mai bun pentru investiții în România. În cei 19 ani de la înființarea organizației, companiile membre au susținut întotdeauna ideea că drumul către dezvoltare economică nu poate fi parcurs decât prin dialog între comunitatea de afaceri și autorități.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...