Consolată cu diverse posturi pe lângă Guvern, Fiola linge la stăpân: Liviu Dragnea pleacă cu prima şansă de a deveni candidat al PSD la prezidenţiale

Consolată cu diverse posturi pe lângă Guvern, Fiola linge la stăpân: Liviu Dragnea pleacă cu prima şansă de a deveni candidat al PSD la prezidenţiale

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, luni, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pleacă cu prima şansă de a deveni candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, scrie G4Media .

Întrebată dacă PSD ar trebui să aibă un candidat la prezidenţiale, ea a spus că este o decizie care se ia în Coaliţia de guvernare şi această decizie va fi luată probabil după alegerile europarlamentare.

Chestionată în legătură cu şansele liderului PSD Liviu Dragnea de a deveni candidat la prezidenţiale, ea a răspuns: „Bineînţeles că pleacă cu prima şansă (la prezidenţiale – n.r.) Liviu Dragnea pentru că este preşedintele partidului şi din totdeauna în PSD candidatul la prezidenţiale a fost preşedinte al partidului”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că o va propune pe Olguţa Vasilescu purtător de cuvânt al partidului la primul Birou Permanent Naţional al PSD.

 
„O să o propun pe Olguţa Vasilescu purtător de cuvânt al partidului în primul Birou Permanent Naţional”, a precizat Dragnea, la Parlament.

Tot luni, Camera Deputaţilor a validat numirea Liei Olguţa Vasilescu în funcţia de secretar al acestui for legislativ. La votul secret cu bile s-au înregistrat 155 voturi pentru, 9 voturi împotrivă şi 10 abţineri. Olguţa Vasilescu îl înlocuieşte în această funcţie pe Mircea Drăghici, care şi-a depus demisia începând cu 1 martie.

Duminică, Liviu Dragnea a anunțat că Olguța Vasilescu va intra în Guvern pe postul de consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă, pentru domeniul infrastructurii, poziţie din care va supraveghea proiectele drumurilor expres Piteşti – Craiova şi Craiova – Târgu Jiu.

„Olguța Vasilescu i-a cerut dnei prim-ministru să accepte să fie consilier onorific pe infrastructură, pentru a se implica și ea direct în a urmări realizarea acestei lucrări, care este extrem de importantă”, a precizat Liviu Dragnea.

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat, în 12 februarie, că a decis să-şi retragă candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, după o discuţie cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea. În urma acestei decizii, Răzvan Cuc a fost numit ministru al Transpoturilor.

Decizia Olguței Vasilescu a venit după ce președintele Klaus Iohannis i-a respins în repetate rânduri tentativele de a reintra în Guvern. Șeful statului a refuzat o dată numirea acesteia în funcția de ministru al Transporturilor și de trei ori în cea de ministru al Dezvoltării.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”