Constanţa: Amenzi în valoare de aproximativ 112.000 de lei pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare pe litoral

Constanţa: Amenzi în valoare de aproximativ 112.000 de lei pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare pe litoral

Medicii veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020 au sancţionat 24 de unităţi de alimentaţie publică, dintre cele 94 verificate pe litoral în perioada 14-16 august, cu amenzi în valoare totală de 111.800 de lei, informează un comunicat de presă transmis luni de Direcţia Sanitară Veterinară Pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa.

Potrivit sursei citate, medicii veterinari au verificat, în perioada 14-16 august, 94 de unităţi, respectiv 28 de restaurante, trei baruri, un snack-bar, două braserii, cinci unităţi de tip bufet, 16 de unităţi fast-food, şapte rulote, trei pizzerii, o patiserie, şapte laboratoare de cofetărie-patiserie, 17 magazine alimentare, o tonetă, un supermarket, o gelaterie şi o unitate produse congelate.

"Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 24 de unităţi, dintre cele 94 inspectate, au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 111.800 de lei", se arată în comunicatul DSVSA.

De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 17,3 kilograme de produse alimentare improprii consumului uman, ce care au fost dirijate către o unitate de neutralizare, şi a fost emisă o ordonanţă pentru suspendarea temporară a activităţii la o braserie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

3 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

4 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

5 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN