Constanța: Cherhana mistuită de flăcări pe Plaja Vadu

Constanța: Cherhana mistuită de flăcări pe Plaja Vadu

O cherhana de pe Plaja Vadu, situată la aproximativ 45 km nord de Constanța, pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), a ars în totalitate vineri, în urma unui incendiu spontan, a cărui cauză nu a fost stabilită încă de către pompieri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) "Dobrogea", Anca Chiriță, amplasamentul ce deservea un punct pescăresc la Marea Neagră, era o construcție ușoară sezonieră, din scândură acoperită cu stuf și cu podea de lemn, care a ars în totalitate. În spațiul incendiat erau depozitate cinci butelii încărcate cu propan, unul dintre recipiente explodând din cauza dilatării gazului, dar fără a provoca victime omenești, potrivit sursei citate.

Pentru stingerea incendiului au intervenit două autospeciale cu echipaj complet sub comanda inspectorului-șef ISU Constanța.

În anul 2015, în aceeași zonă, un incendiu ce a fost propagat de vegetația uscată, a distrus două cherhanale și 420 de hectare de floră spontană cu habitaturi de păsări și animale ocrotite, din cadrul ARBDD.

AGERPRES / (AS-autor: Dan Mihăescu, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Foarte interesante amănunte...

3 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

4 Ce coace Ungaria? / Președintele Iohannis, atacat într-un ziar de casă al lui Viktor Orban

5 Ăsta pare unealta Moscovei / Zsolt Németh revine cu o nouă ațâțare după convocarea la MAE a ambasadorului Ungariei