Constanţa: Construcţii ilegale cu scop turistic, depistate de Protecţia Consumatorului în zona plajei de la Tuzla

Constanţa: Construcţii ilegale cu scop turistic, depistate de Protecţia Consumatorului în zona plajei de la Tuzla

Mai multe construcţii ilegale, fără utilităţi şi amplasate printre gunoaie, în scop turistic, au fost găsite de comisarii Protecţiei Consumatorilor în zona plajei de la Tuzla.

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, Horia Constantinescu, a informat, sâmbătă, că în urma unor controale desfăşurate pe 4 şi 10 iulie au fost constatate "mai multe abateri grave" în zona plajei Tuzla.

"Au fost depistate locaţii insalubre, multe construcţii ilegale, cu destinaţia de alimentaţie publică, haznale săpate lângă izvoarele de apă 'potabilă', cazări încropite printre gunoaie şi pentru toate acestea primăria oferă 'certificat de oportunitate'", a transmis Constantinescu.

Conform acestuia, la initiaţiva prefectului, acţiunea din 4 iulie a fost reluată cu mai multe forţe implicate, inclusiv Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanta, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Direcţia de Sănătate Publică, Garda de Mediu etc, în data de 10 iulie, iar în urma ultimatumului adresat Primăriei Tuzla "aceasta a hotărât să 'vadă dezastrul' de acolo şi să emită o 'notificare' de dezafectare".

"CJPC a semnat documentul care arată Instituţiei Prefectului ce dezastru este acolo, cu ce potenţial periculos!", a menţionat Horia Constantinescu.

În urma constatărilor făcute de autorităţi, Primăria Tuzla i-a somat pe deţinătorii respectivelor construcţii să le demoleze până pe 13 iulie, în caz contrar administraţia comunală urmând să elibereze plaja de aceste construcţii, iar proprietarii să achite contravaloarea lucrărilor care se vor efectua pentru aducerea terenului respectiv la forma iniţială. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT / Ce trebuie să faci ca să închei un nou contract pentru energia electrică? ANRE arată pașii de urmat d…

2 Sfaturi de la ANRE pentru schimbarea furnizorului și contractului de energie electrică

3 FOTO Imaginea care demontează apărarea lui Gavriș / Ministrul de Interne reacționează

4 Răsturnare de situație! Ministrul de Interne dus de nas de dușmanii lui Gavriș? Parchetul de pe lângă Tribunal…

5 SURSE Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, cercetat disciplinar după ce a fost prins petrecând cu peste …