Constanţa: Containere cu 200 tone de deşeuri din Germania, oprite în Portul Constanţa Sud Agigea

Constanţa: Containere cu 200 tone de deşeuri din Germania, oprite în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră au oprit vineri, în Portul Constanţa Sud Agigea, zece containere cu deşeuri din Germania care urmează să fie returnate expeditorului, se arată într-un comunicat de presă al Gărzii de Coastă.

Containerele erau destinate unei societăţi din judeţul Prahova care efetuează activităţi de import.


"În urma verificărilor s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile constând în deşeuri, amestec de metal şi hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii şi bucăţi de azbest, în cantitate de aproximativ 200 de tone, ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României. În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa", se arată în comunicatul de presă.


Controlul poliţiştilor de frontieră a fost derulat în cooperare cu lucrători ai Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud şi cu un reprezentant al Agenţiei FRONTEX.


Potrivit sursei, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosirea de acte nereale şi încălcare a regimului deşeurilor. AGERPRES / (AS - autor: Luisiana Bîgea, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)

* Sursa fotografiilor: politiadefrontiera.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”