Constanța: Exerciții navale româno-americane pe Marea Neagră

Constanța: Exerciții navale româno-americane pe Marea Neagră

Forțele Navale Române și Marina Militară a Statelor Unite ale Americii (SUA) vor desfășura, în perioada 13-17 iunie, antrenamente pe Marea Neagră pentru exersarea procedurilor standard, în vederea dezvoltării interoperabilității dintre forțele navale ale celor două state.

Statul Major al Forțelor Navale a informat, vineri, printr-un comunicat remis presei, că Marina Militară Română participă la exerciții cu Fregata Regina Maria, o corvetă, două dragoare maritime, două nave purtătoare de rachete, un elicopter Puma Naval și o echipă de militari de la Secția Scafandri pentru Operații Speciale (SSOS), iar în secvențele de luptă contra amenințărilor aeriene vor fi implicate și trei avioane de vânătoare MiG21 Lancer, ale Forțelor Aeriene Române.

"Partenerul strategic american participă la exerciții cu Distrugătorul USS Porter care, pe parcursul escalei din Portul Constanța, programată în perioada 10-12 iunie, are planificate antrenamente secvențiale pentru exersarea procedurilor standard de comunicații, cu Marina Militară Română", se arată în comunicatul de presă.

Oficiali militari americani vor avea o întâlnire cu comandantul Flotei, iar membrii echipajului vor vizita Muzeul Marinei Române.

USS Porter a acostat în Portul Constanța, pentru prima dată, în anul 2006, iar aceasta este a treia escală în România.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...