Constanţa: Gemeni născuţi unul în ambulanţa SMURD, altul la spital; mama nu ştia că aşteaptă doi bebeluşi

Constanţa: Gemeni născuţi unul în ambulanţa SMURD, altul la spital; mama nu ştia că aşteaptă doi bebeluşi

Doi bebeluşi, gemeni, s-au născut în locuri diferite, unul în ambulanţa SMURD şi altul la Spitalul Judeţean Constanţa, iar mama, care mai are acasă patru copii, nu ştia că aşteaptă gemeni, a informat, sâmbătă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea".

"Sunt gemeni, născuţi în urmă cu puţin timp, însă în locaţii diferite. Primul dintre gemeni s-a născut în drum spre spital, în ambulanţa SMURD Palas iar cel de-al doilea, la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sf. Apostol Andrei', Constanţa. Mama nu ştia că are gemeni iar surprinderea colegilor noştri a fost la fel de mare ca cea a medicului care a preluat pacienta, ştiind că născuse deja", se arată într-un comunicat de presă transmis de ISU "Dobrogea".

Conform sursei citate, pompierii au fost sesizaţi prin 112 că o femeie însărcinată are dureri şi contracţii, fiind mobilizat echipajul de pe ambulanţa SMURD a Detaşamentului de Pompieri Constanţa - Palas. Cadrele medicale au ajuns la solicitare, au evaluat pacienta şi au decis să o transporte la Spitalul de Urgenţă, însă pe drum contracţiile au fost din ce în ce mai puternice, iar salvatorii au fost puşi în faţa faptului împlinit: nu mai era timp, copilul urma să vină pe lume. Cu emoţie, Ştefan, Nicu, Marian şi Cristina au asistat mămica la naştere, în ambulanţă.

"Evident că am avut mari emoţii. Toţi avem experienţă de ani de zile, dar niciodată nu am avut un asemenea caz. Am văzut multe în toţi aceşti ani, dar, se pare, în meseria aceasta mereu te confrunţi cu o situaţie nouă. Nicio intervenţie nu seamănă cu alta, nicio intervenţie nu este una de rutină", a spus plt. maj. Ştefan Gărgăianu, citat în comunicat.

Bebeluşul născut în ambulanţa SMURD este o fetiţă "perfect sănătoasă şi foarte frumoasă", care are în jur de trei kilograme.

"Colegii noştri le-au transportat pe amândouă - mama şi fiica - la Spitalul de Urgenţă. Copilul a fost dus pe Secţia Neonatologie, iar mama, la Ginecologie, pentru consult. La scurt timp însă, echipajul SMURD, care aştepta cu nerăbdare să vadă dacă ambele sunt bine, a fost anunţat că mama avea, de fapt, gemeni iar cel de-al doilea copil s-a născut la spital, spre surprinderea pompierilor militari, dar mai ales a medicului care ştia că aceasta deja născuse", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU "Dobrogea", Oana Manoilă.

Pe mamă şi pe gemenii ei îi aşteaptă acasă încă patru copii.

"Felicitări echipajului SMURD: plt. maj. Ştefan Gărgăianu, plt. maj. Nicolae Romaneţ, plt. Marian Cristian Leca şi voluntarului SMURD Cristina Tudorache", se mai arată în comunicat.

În urmă cu două zile, o femeie din Hârşova a născut în ambulanţă, asistată de salvatorii SMURD, bebeluşul născându-se prematur, la opt luni. AGERPRES/(autor: Nona Jalbă; editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”