Constanţa: În următoarele 24 de ore se va lua decizia prelungirii carantinei în municipiul reşedinţă de judeţ

Constanţa: În următoarele 24 de ore se va lua decizia prelungirii carantinei în municipiul reşedinţă de judeţ

În cursul zilei de vineri se va vota în cadrul Comisiei Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă măsura prelungirii carantinei pentru municipiul Constanţa, a declarat joi, pentru AGERPRES, prefectul Silviu Coşa.

"Aşteptăm analiza de risc a DSP Constanţa şi evident avizul INSP, dar având în vedere că nu s-a înregistrat o scădere semnificativă a ratei de incidenţă, care în momentul de faţă este la un platou de 10,5 - 10,8 şi mai mult ca sigur măsura carantinei zonale pentru municipiul Constanţa o să se prelungească. Având în vedere măsurile adoptate pentru împiedicarea răspândirii virusului şi care se vor intensifica în perioada următoare, şi faptul că mare parte a populaţiei a răspuns pozitiv la aceste măsuri, respectând regulile, avem toate motivele să fim optimişti, în perspectivă", a declarat Silviu Coşa, pentru AGERPRES.

Foto: ct.prefectura.mai.gov.ro


În context, prefectul judeţului Constanţa a mai afirmat că va fi necesară adoptarea a noi măsuri de prevenţie, în continuare, pentru a monitoriza circulaţia populaţiei la limita zonei de carantină.

"Intenţionăm ca odată cu prelungirea carantinei în municipiul Constanţa să intensificăm şi controalele, filtrele şi legitimarea cetăţenilor de pe stradă. Marea parte a oamenilor s-au obişnuit să respecte aceste reguli, pe care nimeni nu le iubeşte şi nu le doreşte dar, din păcate, din cauza unei foarte mici părţi a populaţiei, va trebui să producem anumite inconveniente tuturor, pentru că un filtru rutier la ieşirea din Constanţa spre localitatea Valu lui Traian îi va întârzia pe toţi, nu doar pe cei care nu respectă regulile sau care nu au ce să caute acolo sau care nu şi-au completat declaraţia corect. Îmi pare rău pentru inconvenientele de acest gen, dar ele se vor produce pentru că aparent ne dorim neapărat să avem filtre care să blocheze circulaţia, astfel încât trebuie să înţelegem că trebuie să respectăm măsurile hotărâte", a spus Coşa.

Prefectul a mai anunţat că deplasarea la secţiile de votare, duminică, se poate face fără completarea declaraţiei pe propria răspundere, în baza cărţii de identitate.

Joi, rata incidenţei în municipiul Constanţa comunicată de DSP este de 10,54, iar pentru judeţ de 7,15, fiind cel mai ridicat nivel din ţară. AGERPRES / (AS autor: Dan Mihăescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...