Constanţa: Inspector antifraudă fiscală trimis în judecată de DNA pentru luare de mită; el şi-a recunoscut vinovăţia

Constanţa: Inspector antifraudă fiscală trimis în judecată de DNA pentru luare de mită; el şi-a recunoscut vinovăţia

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus sesizarea instanţei de judecată, în cazul unui inspector de la Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Constanţa, cercetat în stare de arest preventiv pentru luare de mită, acesta recunoscându-şi vinovăţia, a informat, miercuri, DNA.

Inspectorul antifraudă fiscală a fost reţinut de procurorii anticorupţie la începutul lunii în curs.

"În cauza mediatizată prin comunicatul 922/VIII/3 din 4 noiembrie 2021, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus sesizarea instanţei de judecată, în baza dispoziţiilor art.483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei inculpatului FOTIN IONUŢ ADRIAN (cercetat în stare de arest preventiv), la data faptei inspector în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită", se arată într-un comunicat de presă transmis de DNA Constanţa.

Conform sursei citate, în acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada iulie-august 2021, cu ocazia unui control iniţiat şi efectuat de inculpatul Fotin Ionuţ Adrian, în calitatea menţionată mai sus, acesta ar fi primit suma de 2.000 lei de la reprezentantul societăţii comerciale controlate, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

Ulterior, la data de 20 septembrie 2021, în legătură cu efectuarea aceleiaşi activităţi de control, inculpatul ar fi acceptat promisiunea omului de afaceri de a-i da în viitor suma de 4.000 lei.

În prezenţa avocatului, inculpatul Fotin Ionuţ Adrian a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv doi ani şi zece luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de trei ani. Totodată i se interzic, pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat.

Dosarul de urmărire penală privind inculpatul şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Constanţa. AGERPRES / (AS - autor: Nona Jalbă; editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

4 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?