Constanța: ÎPS Teodosie își afirmă încrederea în justiție, după respingerea cerererii DNA de arest la domiciliu

Constanța: ÎPS Teodosie își afirmă încrederea în justiție, după respingerea cerererii DNA de arest la domiciliu

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a declarat luni după-amiază, la Palatul Eparhial, că are deplină încredere că dosarul în care a fost trimis în judecată sub control judiciar de DNA, pentru obținere fără drept de fonduri europene, va fi judecat în mod corect, după ce Curtea de Apel Constanța a respins cererea DNA de instituire a arestului la domiciliu în cazul său.

Declarația ÎPS Teodosie, primul arhiereu al Bisericii Ortodoxe Române trimis în judecată sub acuzarea de deturnare de fonduri europene, alături de alte persoane, a fost făcută după ce judecătorul Cristian Deliorga, de la Curtea de Apel Constanța, a respins cererea DNA.

"Decizia mi-a dat speranțe că întregul dosar va avea parte de o justiție obiectivă (...) Am primit această veste de respingere a acuzațiilor de către justiția din Constanța, respectiv de către judecător, care a judecat obiectiv, nelăsându-se influențat de documentele depuse, de aceea mi-a dat speranță că întregul dosar va avea parte de o justiție obiectivă", a declarat ÎPS Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului.

Un complet al Curții de Apel Constanța a respins, luni, cererea formulată de DNA Constanța privind înlocuirea măsurii controlului judiciar pentru arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, cu arestul la domiciliu.

În cererea formulată de Serviciul Teritorial Constanța al DNA se arăta că, în contradictoriu cu măsurile dispuse anterior de instanță, arhiepiscopul Teodosie Petrescu ar fi inițiat activități de accesare a fondurilor europene, deși acest lucru i-a fost interzis în mod expres și neechivoc prin obligațiile stabilite în cadrul controlului judiciar.

"În concret, la data de 12 mai 2017, Petrescu Teodosie, reprezentant legal al Arhiepiscopiei Tomisului, a emis un act prin care l-a împuternicit pe Ștefan Aurelian, persoană având calitate de inculpat în același dosar, să reprezinte Arhiepiscopia Tomisului și pe numitul Petrescu Teodosie, precum și să semneze și să depună documentația pentru obținerea adeverinței de suprafață de la Primăria Ovidiu, cu suprafața de 342,52 ha teren, din care 188,75 ha vie. Adeverința era necesară a fi folosită în relația cu APIA (Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură), din care să reiasă că Cooperativa Agricolă Constanța Tomis figurează cu 342,52 ha teren total, din care vie 188,75 ha", arată DNA.

Decizia de respingere a cererii DNA, pronunțată luni de judecătorul Cristian Deliorga, poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.

Potrivit DNA Constanța, Arhiepiscopul Teodosie Petrescu, Întâistătătorul Eparhiei Tomisului, este suspectat de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

AGERPRES / (AS — autor: Dan Mihăescu, editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)

Citiți și:

* Constanța: Curtea de Apel a respins cererea DNA privind arestul la domiciliu pentru Arhiepiscopul Tomisului

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu putem cuceri orașe mari” / Din nou un analist militar spune adevărul la televiziunile rusești

5 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…