Constanța: Ministrul Apărării Naționale a anunțat că modernizarea și înzestrarea Flotei Militare vor dura șapte ani

Constanța: Ministrul Apărării Naționale a anunțat că modernizarea și înzestrarea Flotei Militare vor dura șapte ani

Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a declarat joi că programul de înzestrare a Forțelor Navale Române cu cele patru corvete noi are o componentă ce include realizarea etapei a doua de modernizare și înarmarea fregatelor de Tip 22 (F-221 Regele Ferdinand și F-222 Regina Marii), achiziționate în urmă cu 14 ani din Marea Britanie, conform proiectului de hotărâre de guvern publicat pe site-ul MApN, pentru consultare publică.

"Cele patru corvete vor fi achiziționate într-un efort pe care îl apreciem la șapte ani de zile. Va fi o procedură de dialog competitiv și suntem interesați, așa cum v-am spus, ca mai multe dintre aceste activități economice să se desfășoare în România, pentru că avem nevoie de dezvoltare economică, de locuri de muncă, de taxe și impozite și de transfer tehnologic important. Am văzut anumite comentarii prin presă că nimeni nu vine să construiască special pentru noi un șantier naval care să producă patru corvete. S-a înțeles greșit; pe noi ne interesează colaborările cu industria românească de profil și sunt firme cu capital românesc sau cu capital străin care au facilități de producție în România, la Brăila, la Galați, la Tulcea, la Constanța, chiar și la Mangalia", a explicat Adrian Țuțuianu, la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

Potrivit ministrului, s-a decis că modernizarea fregatelor trebuie să aibă loc concomitent cu construcția celor patru corvete.

"Fregatele intră în același pachet de măsuri, pentru că efortul de modernizare a fregatelor trebuie să fie făcut concomitent cu construcția corvetelor și trebuie să fie lucruri complementare, se completează unele pe altele, la care se adaugă și componenta de înarmare a acestor nave de luptă", a subliniat ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa