Constanţa: Nava americană de desant USS Fort McHenry face o escală în portul maritim

Constanţa: Nava americană de desant USS Fort McHenry face o escală în portul maritim

Nava de desant USS Fort McHenry, din structura forţelor navale ale SUA, cu indicativ de bordaj LSD-43, a sosit luni dimineaţa în Portul Constanţa, unde va face o escală de trei zile în cadrul unei voiaj efectuat în Marea Neagră, informează un comunicat de presă transmis de Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).

Potrivit sursei citate, în perioada 7 - 10 ianuarie, nava americană de desant USS Fort McHenry face o vizită în Portul Constanţa, unde va staţiona la terminalul de pasageri.



"Pe timpul escalei, conducerea Comandamentului Flotei va primi vizita reprezentanţilor navei USS Fort McHenry, iar un detaşament de militari de la Regimentul 307 Infanterie Marină va face o vizită de documentare la bordul navei americane", se arată în comunicatul SMFN.

După plecarea din port, joi, nava de desant USS Fort McHenry şi Fregata Regele Ferdinand vor executa o serie de activităţi comune de instruire, în apele teritoriale ale României şi în apele internaţionale ale Mării Negre. AGERPRES / (AS - autor: Dan Mihăescu, editor: Irina Poenaru, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa foto: navy.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...