Constanța: Nicușor Dan exclude ipoteza ca Dacian Cioloș să intre în PNL

Constanța: Nicușor Dan exclude ipoteza ca Dacian Cioloș să intre în PNL

Președintele Uniunii Salvați România (USR), Nicușor Dan, a declarat vineri, la Constanța, că partidul său va susține un guvern condus de Dacian Cioloș, din postura de prim-ministru apolitic.

'Ar fi un mare câștig pentru România ca Dacian Cioloș să continue la cârma guvernului (...) în contextul unei neîncrederi în clasa politică și cu avantajul unui an de experiență în care a deschis niște direcții în procesul de debirocratizare, de depolitizare și transparență, în special în sectorul educației', a afirmat liderul USR.

Nicușor Dan a mai subliniat că USR nu îl va susține necondiționat pe Dacian Cioloș pentru un nou mandat de prim-ministru, ci doar din postura de independent politic.

'Suntem pentru un prim-ministru apolitic, care să nu depindă de rețelele de influență din partide. Sperăm să se concretizeze varianta în care să existe o majoritate de partide care să-l susțină în Parlament (...) dar exclud varianta intrării domnului Cioloș în PNL. Cred că ar fi un mare câștig pentru România ca domnia sa să continue la cârma Guvernului României și cel mai echilibrat mod de a o face este să rămână independent de partidele care susțin acest guvern. În ipoteza în care domnia sa întrunește o majoritate în Parlament, îl susținem pentru un nou mandat de prim-ministru, dar exclud ipoteza ca el să intre în PNL', a spus Dan.

Președintele USR a mai anunțat că nu va negocia componența viitorului guvern și nu va face niciun fel de alianțe nici înainte, nici după alegeri.

'Noi nu vom face alianțe cu niciunul dintre partide, nici înainte, nici după alegeri. Vom negocia exclusiv cu primul-ministru pe programul de guvernare, pentru că e documentul fundamental al actului de guvernare, chiar dacă până acum a fost tratat cu indiferență, ca să nu spun altfel. Nu vom propune miniștri sau secretari de stat, vom lăsa acest atribuit primului ministru, pentru că ar fi o aroganță să credem că USR a strâns în 3-4 luni toate competențele din România (...) Vom avea în schimb un cuvânt de spus asupra miniștrilor, secretarilor de stat pe care îi propun celelalte partide pentru că nu vrem să girăm un guvern cu persoane compromise', a conchis Nicușor Dan.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia