Constanța: Operațiune pentru salvarea unei nave cu migranți în largul Portului Midia

Constanța: Operațiune pentru salvarea unei nave cu migranți în largul Portului Midia

Două ambarcațiuni ale Gărzii de Coastă și o navă de gardă a Comandamentului Flotei încearcă să localizeze și să salveze un grup de migranți clandestini de la bordul unui pescador ce se află în pericol de scufundare în largul Mării Negre, la o distanță de 32 de mile maritime (aproximativ 60 de kilometri) travers de Portul Midia.

Sursa foto: (c) www.politiadefrontiera.ro

Un comunicat de presă transmis marți de Grada de Coastă informează că, după ce operatorii Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră — SCOMAR au detectat, în jurul orei 11.00, o ambarcațiune suspectă în Marea Neagră, la aproximativ 32 mile marine Est Midia, care înainta către apele teritoriale românești, un elicopter al Ministerului Apărării Naționale, a fost trimis în recunoaștere, piloții identificând nava clandestină, cu un grup numeros de persoane pe punte.

"Garda de Coastă a dispus de urgență efectuarea unei misiuni și două nave de intervenție care s-au deplasat spre ambarcațiunea suspectă, fiind solicitat și sprijinul Marinei Militare, care a participat cu o navă de intervenție aflată în zonă", precizează sursa citată.

Nava clandestină plutește în derivă, a transmis prin sistemul radio mesaje de ajutor.

Pe parcursul zilei de marți, vremea a devenit nefavorabilă — vânt puternic și mare de gradul 5 pe scara Beaufort.

În funcție de situația de la fața locului, navele PFR vor acționa conform procedurilor internaționale, inclusiv prin inițierea unei acțiune de tip SAR, pentru a oferi sprijin și asistență navei aflate în pericol, precizează Garda de Coastă.

Autoritățile române anunță că în baza procedurilor unitare, au fost informate autoritățile de frontieră bulgare și turce, prin intermediul Forumului de Cooperare la Marea Neagră, în legătură cu prezența navei clandestine cu migranți la bord, în apropierea apelor teritoriale românești.

AGERPRES / (AS autor: Dan Mihăescu, editor: Diana Dumitru, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa