Constanţa: Opt bărbaţi suspectaţi de furtul unor aparate PayPoint, reţinuţi în urma mai multor percheziţii

Opt bărbaţi, cu vârste între 22 şi 46 de ani, bănuiţi că ar fi comis mai multe furturi de aparate tip PayPoint şi alte bunuri pe raza mai multor judeţe, au fost reţinuţi în urma unor percheziţii, prejudiciul cauzat de aceştia fiind estimat la circa 50.000 de euro, au informat joi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Potrivit anchetatorilor, în perioada decembrie 2017 - ianuarie 2018, cei în cauză ar fi comis trei infracţiuni de furt calificat a unor aparate tip PayPoint din societăţi comerciale din raza judeţului Constanţa, patru infracţiuni de furt calificat având că obiect standuri de ţigări de pe raza judeţelor Constanţa, Vrancea şi Ialomiţa, furt calificat şi tentativă de furt calificat la două ferme din judeţul Constanţa şi o tentativă de furt calificat la un ATM din judetul Tulcea.

De asemenea, exista probe că respectivii bărbaţi ar fi comis alte 17 tentative de furt al unor aparate tip PayPoint de pe raza judeţelor Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Bacău, Vrancea, Brăila, Giurgiu şi Teleorman.

"În urma unor percheziţii domiciliare, au fost ridicate mai multe obiecte vestimentare, scule folosite la comiterea infracţiunilor, telefoane mobile, cartele SIM, staţii de emisie recepţie, precum şi autoturisme", a informat IPJ Constanţa.

Potrivit IPJ, vor fi formulate către instanţă propuneri de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub acuzaţiile de furt calificat al unor aparte de tip PayPoint din unităţi comerciale, furturi de mărfuri şi alte bunuri din unităţi comerciale şi din ferme agricole.

Acţiunea poliţiştilor a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni speciale şi al Unităţii Teritoriale de Analiza Informaţiilor, fiind coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

2 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

3 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

4 CEx cu scandal la PSD! Se țipă de se aude din curte / Dăncilă către Manda: Să spuneți că nu puteți câștiga alege…

5 Sosește „greaua” pentru Dăncilă! Se desecretizează Raportul 10 august! Era premier și a acuzat o lovitură de s…

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion