Constanţa: Pachete cu droguri găsite pe plajă, după ce în ultimele două zile au fost recuperate 131 de kilograme

Constanţa: Pachete cu droguri găsite pe plajă, după ce în ultimele două zile au fost recuperate 131 de kilograme

Mai multe pachete cu droguri au fost găsite duminică pe plajă în diferite zone din municipiul Constanţa, Eforie, Olimp, 23 August, Costineşti, după ce în zilele de 5 şi 6 aprilie autorităţile au descoperit cantitatea totală de 131 de kilograme de droguri pe litoralul constănţean, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

Unele dintre pachete se aflau prinse în veste de salvare, fiind aduse de valuri la ţărm.

Reprezentanţii IPJ Constanţa au anunţat, duminică dimineaţă, că pe litoralul Mării Negre se desfăşoară, în continuare, operaţiunea de căutare a pachetelor susceptibile a conţine droguri.

"Activităţile au loc în cadrul unui dosar de trafic de droguri şi sunt derulate de poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi, sub coordonarea DIICOT. În perioada 5-6 aprilie a.c., pe litoralul din judeţul Constanţa s-a depistat şi ridicat cantitatea de 131 de kilograme de droguri", conform IPJ.

Poliţiştii fac încă o dată apel la cetăţenii care găsesc pe plajă astfel de pachete să anunţe autorităţile la numărul unic de urgenţă 112.

"Reamintim cetăţenilor din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viaţa", se arată în mesajul transmis de IPJ Constanţa.

Peste 300 de poliţişti şi jandarmi sunt angrenaţi într-o amplă acţiune care se desfăşoară pe litoralul românesc, pe o distanţă de circa 90 de kilometri, într-un dosar de trafic de droguri, la căutări participând şi 14 ambarcaţiuni, scafandri, precum şi două elicoptere, a precizat, sâmbătă, la Mamaia, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan.

Conform acestuia, căutarea drogurilor va continua în zilele următoare, acţiunile fiind coordonate de DIICOT.

Drăgan a afirmat că în cadrul dosarului de trafic de droguri au fost reţinute şi apoi arestate preventiv două persoane, ulterior fiind efectuate şapte percheziţii domiciliare, ancheta fiind în derulare. În total, pe plaje şi pe Marea Neagră au fost găsite până acum, potrivit purtătorului de cuvânt al IGPR, în afara celor circa 800 de kilograme de droguri depistate în judeţul Tulcea, alte 200 de kilograme, urmând să se stabilească şi ce cantităţi au fost descoperite şi ridicate sâmbătă. AGERPRES/(A, AS - autor: Nona Jalbă, editor: Cătălina Matei, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro