Constanța: Patronul restaurantului Beirut, unde au murit carbonizate trei tinere, a fost condamnat la 10 ani de închisoare

Constanța: Patronul restaurantului Beirut, unde au murit carbonizate trei tinere, a fost condamnat la 10 ani de închisoare

Patronul restaurantului Beirut, din Constanța, George Karam, a fost condamnat miercuri de Judecătoria Constanța la 10 ani de închisoare cu executare și la plata a 2,5 milioane de euro despăgubiri către urmașii victimelor, fiind găsit vinovat de moartea a trei artiste în incendiul violent ce i-a mistuit unitatea de alimentație publică în aprilie 2014.

Decizia nu este definitivă, împotriva ei putându-se face recurs la Curte de Apel Constanța.

Alături de George Karam au mai primit condamnări SC Middle East Parteners SRL — amendă penală 860.000 de lei, Constantin Pavel — 8,7 ani de închisoare, SC Tinel Cristi SRL — amendă penală de 740.000 de lei, Dumitru Jurca — 7,1 ani de închisoare, Florin Iordache — amendă penală de 7.200 de lei, Sultana Nirlu — trei luni de închisoare cu suspendare, Gheorghe Nirlu — trei luni de închisoare cu suspendare, Mihaela Zdru — 2,5 ani de închisoare cu suspendare și Florentina Coroianu — 1,1 ani de închisoare cu suspendare.

Conform sentinței de miercuri, George Karam, SC Middle East Parteners, Constantin Pavel, SC Tinel Cristi SRL și Dumitru Jurca trebuie să achite, în solidar, daune morale de peste 7 milioane de euro.

În incendiul din aprilie 2014 de la restaurantul Beirut au murit carbonizate cântăreața Nicoleta Ioana Cengher și dansatoarele Mihaela Tucă și Nicoleta Vasilițianu, victimele neavând mai mult de 25 de ani. De asemenea, alte două persoane au fost rănite. În anul 2015, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus trimiterea în judecată a lui George Karam sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de distrugere din culpă — una în formă agravată, a infracțiunii de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, a infracțiunii de realizare a construcțiilor cu nerespectarea cerințelor esențiale a existenței acestora — forma agravată, a infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, a infracțiunii de construire fără autorizație într-o zonă protejată, a infracțiunii de primire în muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă, precum și a 40 de infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Rechizitoriul menționa că: "În cursul anului 2013, în lipsa autorizației de construire a proiectului avizat de proiectantul inițial al clădirii sau expertizei tehnice întocmite de un expert tehnic atestat, prin efort conjugat și acțiuni simultane și succesive, inculpatul Karam George, în calitate de administrator al S.C. Middle East Partners S.R.L, împreună cu această firmă, precum și cu inculpații Pavel Constantin și S.C. Tinel Cristi S.R.L., a modificat, prin adăugarea unui nivel, imobilul — Restaurant Beirut — corp de construcție al proprietății din Bdul Tomis, municipiul Constanța, și, împreună cu inculpatul Jurcă Dumitru (instalator autorizat), a pus și menținut ilegal în funcțiune instalația de utilizare a gazelor naturale de la restaurantul mai sus menționat, cu consecința inițierii incendiului din 05.04.2014, care a avut ca urmare un dezastru, constând în distrugerea imobilului cu destinația de restaurant, degradarea clădirii nr. 122 din același bulevard, a unui alt imobil învecinat, moartea a trei persoane și vătămarea corporală a altor două".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…