Constanța: Peste 1.500 de manifestanți protestează față de modificarea legislației penale prin ordonanțe de urgență

Constanța: Peste 1.500 de manifestanți protestează față de modificarea legislației penale prin ordonanțe de urgență

Peste 1.500 de manifestanți au pornit în marș, joi seară, către cartierele din sudul Constanței, pentru a-și arăta dezacordul față de guvernul care a modificat legislația penală prin ordonanțe de urgență.

Potrivit activistului civic Cătălin Anghel, obișnuita manifestație din fața Prefecturii, care polarizase peste 1.200 de protestari, s-a transformat din nou în marș de protest în jurul orei 19,10 când inițiatorii paginilor de eveniment de pe Facebook au propus mulțimii să pornească înspre cartierele din sudul orașului pentru a atrage la protest grupuri noi de concetățeni.

"Coloana a pornit în marș către Gara centrală CFR și Cartierul Abator, în uralele participanților care strigau sloganul 'Jandarmeria, jos pălăria !', transmițând astfel aprecierea unanimă față de dispozitivul de ordine cu care am colaborat foarte bine în fiecare seară', a declarat Cătălin Anghel.

În drum spre gară, manifestanții au început să se anime, scandând: ''Ieșiți din casă dacă vă pasă', 'Dragnea și Nicușor, în același dormitor' și 'București, nu uita / Constanța-i de partea ta' ! O mare parte a grupului de protestatari dorește ca la revenirea către centru coloana să devieze parcursul pe bulevardele 1 Decembrie și Alexandru Lăpușneanu, pentru a ajunge pentru un nou protest în fața sediului filialei PSD Constanța.

Potrivit unor surse oficiale, un grup de aproximativ 50 de tineri au organizat un mic protest și la Năvodari, în Piața Civică, scandând lozinci împotriva Guvernului.

AGERPRES / (AS — autor: Dan Mihăescu, editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă