Constanţa: Prefectul a sesizat poliţia pentru suspiciuni de nelegalitate în legătură cu organizarea unui referendum de dizolvare a CLC Medgidia

Constanţa: Prefectul a sesizat poliţia pentru suspiciuni de nelegalitate în legătură cu organizarea unui referendum de dizolvare a CLC Medgidia

Prefectul Dan Jeacă a cerut anchetarea unor ''suspiciuni de nelegalitate''în legătură cu autenticitatea datelor de identitate înregistrate în tabelele depuse de primarul Medgidiei, Valentin Vrabie, pentru iniţierea referendumului de dizolvare a Consiliului Local Municipal, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Constanţa.

Potrivit sursei citate, urmare a verificărilor de legalitate efectuate de Prefectura Constanţa asupra autenticităţii datelor de identitate cuprinse în listele cu semnături colectate ca urmare a iniţiativei primarului Valentin Vrabie pentru organizarea unui referendum de dizolvare a Consiliului Local Municipal Medgidia, a fost solicitată o anchetă a organelor judiciare după ce s-au confirmat unele suspiciuni de nelegalitate.

"În data de 13.07.2018, prin adresa nr. 17668, Primarul municipiului Medgidia, în calitatea de iniţiator al referendumului prin care este vizată dizolvarea Consiliului Local, a înaintat Instituţiei Prefectului Judeţului Constanţa lista cuprinzând un număr de 10.378 de cetăţeni cu drept de vot de pe raza municipiului Medgidia. De asemenea, prin această adresă era precizat că numărul solicitanţilor depăşeşte procentul legal de 25% necesar pentru organizarea referendumului. Ulterior, Instituţia Prefectului a primit sesizări prin care corectitudinea datelor cuprinse pe listă şi a metodei de întocmire a acesteia erau contestate", se arată în comunicatul de presă.

Instituţia Prefectului precizează că a constatat, după verificarea listelor, că o parte dintre persoanele înscrise nu îndeplinesc condiţiile legale pentru a fi semnatari susţinători ai documentului.

După verificarea autenticităţii datelor de pe lista respectivă de către instituţiile abilitate (Autoritatea Electorală Permanentă, IPJ Constanţa şi Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor Constanţa) s-a stabilit că din cei 10.407 de semnatari, 1.894 nu au calitate legală, din punct de vedere juridic, astfel că nu este este îndeplinită cerinţa baremului minim de 25% de persoane cu drept de vot pentru convocarea referendumului.

"În considerarea confirmării unor suspiciuni de nelegalitate, prefectul a solicitat organelor judiciare abilitate să continue, cu celeritate, verificările asupra aspectelor sus-menţionate", se subliniază în comunicatul de presă al Prefecturii Constanţa. AGERPRES / (AS autor: Dan Mihăescu, editor: Antonia Niţă, editor online: Gabriela Badea)

Sursa foto:Jeaca Dan/ Facebook

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 VIDEO Filmare intimă cu premierul Finlandei, Sanna Marin, apărută pe internet