Constanța: Protest spontan al salariaților de pe platforma Petromidia

Peste 300 de salariați ai rafinăriei Petromidia au refuzat, joi, să intre în tura de dimineață, declanșând un protest spontan pe platforma petrochimică de la Năvodari, pentru a susține solicitările sindicale de majorare a salariului.

* KMG International: Protestele spontane de pe platforma Petromidia nu au pus în pericol operațiunile de producție

Contactat telefonic, liderul Sindicatului Liber Petrochimistul, Petre Tancău, a confirmat că salariații din schimbul 1 au refuzat să intre pe poarta rafinăriei, inițiind un protest spontan pe platforma din fața sediului administrativ.

"Oamenii sunt supărați pentru că administrația a refuzat propunerile avansate de noi încă din noiembrie 2015, pentru majorarea salariului. Pe fondul creșterii productivității, a creșterii profitului, sindicatul a solicitat, noi am solicitat o creștere salarială de 13%, de la 1 ianuarie 2016, având în vedere că nu au mai fost acordate creșteri salariale reale din 2010. Oferta administrației KazMunayGas a fost o creștere salarială de 2-3%, adică 125 de lei la salariul brut, începând cu data de 1 octombrie. Am făcut apel la reluarea negocierilor, dar ultimul mesaj transmis de administrație a fost că oferta avansată va fi retrasă dacă nu încheiem rapid Contractul Colectiv de Muncă și astfel s-a ajuns la acest protest spontan", a declarat Tancău, pentru AGERPRES.

Liderul sindical a mai spus că, până la ora 10,00, salariații din schimbul de noapte vor continua producția și nu-și vor părăsi locurile de muncă, dar cei aflați în schimbul 3 nu pot să asigure continuitatea mai mult de 4 ore.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Un imbecil

3 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

4 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică

5 Greșește undeva omul ăsta?