Constanţa: SLN solicită sprijin pentru repatrierea trupului unui comandant decedat în aprilie la bordul vaporului

Constanţa: SLN solicită sprijin pentru repatrierea trupului unui comandant decedat în aprilie la bordul vaporului

Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN) face apel la preşedintele României pentru a interveni în găsirea unei soluţii astfel încât trupul unui comandant de navă român decedat la bordul vaporului în aprilie să poată fi repatriat din China, până în prezent toate demersurile făcute în acest sens fiind zadarnice.

"Comandantul Sandu Dan a decedat pe nava Vantage Wave sub pavilion Liberia pe data de 19 Aprilie 2021, la 4 zile după ce nava a părăsit un port de încărcare din India. S-a simţit rău şi cel mai probabil a suferit un infarct miocardic fatal pe un fond de îmbolnăvire încă necunoscut. Armatorii navei au încercat fără succes să trimită corpul neînsufleţit către ţară, deşi a tranzitat pentru acest lucru Singapore, Taiwan, S.Korea, Malaysia, Vietnam, chiar şi Japonia. Nava a ajuns pe 7 mai 2021 la destinaţie în China, dar autorităţile încă nu au lăsat nava să intre la operare nici până astăzi", reiese dintr-un comunicat de presă transmis sâmbătă de SLN.

Conform sursei citate, situaţia nu a putut fi rezolvată până la ora actuală.

"S-au făcut până acum toate demersurile posibile, Ambasada noastră la Beijing, ITF România, compania şi agenţii navei din China, clubul de asigurare, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada Chinei la Bucureşti, avocaţi şi consilieri ministeriali, politicieni. Până acum lucrurile nu au putut fi rezolvate şi ce e şi mai rău, echipajul a început să raţionalizeze alimentele şi apa pentru că autorităţile chineze refuză orice interacţiune cu această navă. Trupul neînsufleţit al comandantului Sandu Dan se află în camera frigorifică a navei din 19 aprilie în pofida faptului că toate autorităţile, organismele, organizaţiile internaţionale şi naţionale au fost alertate până în acest moment. China se pare că este într-o frică pandemică pentru ca noua tulpină indiană Covid-19 să nu se răspândescă în acestă ţară", a informat SLN.

Sindicatul Liber al Navigatorilor face un apel la preşedintele României pentru "a interveni pe căile oferite de această demnitate şi a găsi o modalitate de a debloca acest caz deosebit".

"Navigatorii sunt lucrători esenţiali în transportul internaţional, prin activitatea lor economia mondială este stabilă în acest context pandemic extraordinar şi merită respectul cuvenit pentru ca măcar rămăşitele pământeşti ale celor care iată, sunt răpuşi fiindcă îşi desfăşoară activitatea prin ţări şi locuri periculoase (vezi India) să poată fi returnate familiilor în orice condiţii", se mai arată în comunicat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție