Constanța: Trei copii recuperați de salvamari din apele mării; un bărbat a fost găsit înecat

Constanța: Trei copii recuperați de salvamari din apele mării; un bărbat a fost găsit înecat

Un bărbat în vârstă de 61 de ani a murit înecat, iar trei copii aflați în pericol să se înece au fost recuperați de salvamari din apele mării în zona de sud a litoralului, luni, într-un interval de doar zece ore, potrivit datelor Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Constanța.

Potrivit reprezentanților SAJ Constanța, elicopterul SMURD a intervenit pentru o fetiță de 15 ani care prezenta semne vitale, recuperată din mare în stațiunea Jupiter, precum și pentru un băiat de 12 ani aflat în comă, scos din mare în zona stațiunilor Neptun-Olimp. Tot la Neptun a fost salvat din valuri un alt copil, care prezenta o stare generală bună și a fost predat familiei.

Conform acelorași surse, salvamarii din Eforie au recuperat din mare corpul neînsuflețit al unui bărbat de 61 de ani, care plutea la suprafață, transportat de curenți.

Coordonatorul echipelor de salvamari din sudul litoralului, Vasile Boteș, a declarat că în ultimele zece ore au fost înregistrate în zona sa peste 22 de intervenții la cazuri de înec, în condițiile în care, începând de la prima oră a dimineții, la foișoarele de observație de pe plajă au fost arborate steagurile roșii de avertizare. Acestea semnalează pericolul de înec chiar și pentru înotătorii experimentați, pe fondul vântului puternic ce suflă cu viteze de până la 32 km/oră în rafale și a curenților marini de suprafață, foarte puternici.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...