Constanţa: Tribunalul şi-a declinat competenţa judecării cererii de contopire a pedepselor cu închisoarea primite de Nicuşor Constantinescu

Constanţa: Tribunalul şi-a declinat competenţa judecării cererii de contopire a pedepselor cu închisoarea primite de Nicuşor Constantinescu

Tribunalul Constanţa şi-a declinat, miercuri, în favoarea Curţii de Apel Constanţa, competenţa judecătorii cererii fostului preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, de contopire a două pedepse de câte 5 ani de închisoare primite în dosarul Centrul Militar şi, respectiv, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din staţiunea Mamaia.

Recent, fostul preşedinte al CJ Constanţa a cerut contopirea celor două condamnări definitive, iar pe 19 martie a fost primul termen de judecată, Tribunalul amânând pronunţarea pentru 20 martie. Decizia de declinare a competenţei soluţionării cererii, dată miercuri de Tribunal, este definitivă.

Fostul preşedinte al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, execută, din 29 iunie 2016, o pedeapsă de cinci ani de închisoare, primită după ce Curtea de Apel Constanţa l-a găsit vinovat de abuz în serviciu. În calitate de preşedinte al CJ Constanţa, el a iniţiat două hotărâri prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat finanţarea corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 - 2013.

Referitor la această condamnare, pe 18 martie Tribunalul Constanţa a respins cererea lui Constantinescu de eliberare condiţionată din penitenciar, decizia instanţei de judecată fiind definitivă.

Nicuşor Constantinescu, aflat la Penitenciarul Poarta Albă, a mai fost condamnat printr-o sentinţă definitivă la cinci ani de închisoare, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din staţiunea Mamaia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”