Constanţa: Zece suspecţi de trafic de minori şi proxenetism, audiaţi în urma unor percheziţii domiciliare

Constanţa: Zece suspecţi de trafic de minori şi proxenetism, audiaţi în urma unor percheziţii domiciliare

Zece persoane sunt audiate în urma a 13 percheziţii domiciliare efectuate, miercuri, în judeţul Constanţa, la suspecţi de trafic de minori şi proxenetism, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Potrivit IPJ Constanţa, miercuri dimineaţă poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanţa, au efectuat 13 percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de minori şi proxenetism.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020 - 2021, persoanele bănuite ar fi recrutat 7 persoane, minore şi majore, pe care le-ar fi adăpostit şi le-ar fi determinat să practice prostituţia, în oraşul Cernavodă. La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanţa, vor fi conduse, în vederea audierii, 10 persoane", se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale.

Procurorii DIICOT şi Poliţia Română, cu sprijinul Jandarmeriei, efectuează miercuri dimineaţa 47 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale organizate, specializate în trafic de persoane şi de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranţi, criminalitate informatică, trafic de droguri şi infracţiuni împotriva patrimoniului cu consecinţe deosebit de grave. În cadrul operaţiunii realizate la nivel naţional, procurorii DIICOT împreună cu poliţiştii vor pune în executare 457 de mandate de percheziţie domiciliară şi 367 de mandate de aducere.

În cadrul acţiunii pentru combaterea grupărilor de criminalitate organizată, unul dintre obiectivele principale este combaterea fenomenului de trafic de persoane şi de minori şi exploatare a persoanelor vulnerabile. În acest scop, procurorii DIICOT împreună cu Poliţia Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 9 acţiuni operative. În cadrul acestora, procurorii DIICOT şi ofiţerii de poliţie judiciară efectuează un număr de 87 de percheziţii domiciliare şi pun în executare 126 de mandate de aducere. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...