Continuă disputele pe Facebook între foștii miniștri ai lui Dăncilă/Ana Birchall, despre Tudorel Toader: Tupeu ordinar

Continuă disputele pe Facebook între foștii miniștri ai lui Dăncilă/Ana Birchall, despre Tudorel Toader: Tupeu ordinar

După schimbul de replici pe Facebook de vineri, pe rețeaua socială continuă disputele de la distanță între foști miniștri din Cabinetul Viorica Dăncilă. Sâmbătă dimineața, Ana Birchall l-a acuzat pe Tudorel Toader de „tupeu ordinar”, în timp ce fostul ministru al Justiției a sugerat că Lia Olguța Vasilescu nu-și mai aduce aminte de subiectul directivei privind spălarea banilor pentru că nu are minte.

În urmă cu o zi, Tudorel Toader a încercat să arunce vina pe foștii săi colegi de Guvern pentru netranspunerea Directivei privind spălarea banilor, în urma căreia românii s-au ales cu o amendă de 3 milioane de euro decisă de justiția europeană, dar Birchall l-a indicat ca unul dintre principalii vinovați pentru această amendă, alături de Iordache și Viorica Dăncilă. Vineri seara, Tudorel a replicat, referindu-se la Birchall: „Cu evlavie, (...) face mătănii la zidul democratiei europene fără sa ne spună de ce nu a promovat ea OUG pentru transpunerea Directivei privind spălarea banilor!”.

„Tupeu ordinar”, a reacționat sâmbătă dimineața Ana Birchall.

„Sigur că fuga de răspundere nu mă mai miră deloc, după toate mizeriile pe care le-am văzut întâmplându-se în politica românească. Dar să mai ai și tupeul ordinar să scoți capul în lume și să arăți mincinos cu degetul după ce ți s-a demonstrat clar că porți cea mare parte din responsabilitatea si vina acestei amenzi, uitând brusc de faptul că eu nu aveam cum să promovez constituțional acea directivă în timpul cât am fost ministru, asta chiar le întrece pe toate”, a continuat Ana Birchall, înainte de a adăuga:

„E trist pentru un fost judecător CCR (timp de 10 ani, cu mandat neconstituțional de 10 ani, potrivit jurisprudenței Curții din care a făcut parte) să nu știe ca era "ab initio" neconstituțională o OUG care avea același obiect de reglementare cu un proiect de lege aflat deja în dezbaterea Parlamentului (proiect de lege trimis de Tudorel Toader cu o întârziere de 1 an de la împlinirea termenului de transpunere a acestei directive)”.

Tudorel Toader a postat și el sâmbătă o replică, dar adresată Liei Olguța Vasilescu, pe care o indicase ca fiind unul dintre membrii Guvernului Dăncilă care au împiedicat adoptarea OUG pentru transpunerea directivei:

Precizare !
 

Că să îți aduci aminte trebuie să ai ... minte, dar poate ne ajută transcriptul de la Guvern. " Ce vor spune alegătorii noștri din străinătate, despre așa măsură" a mai adăugat respectivă doamnă.

Au fost argumentele pentru care nu s-a agreat promovarea unei OUG pentru transpunerea Directivei privind spălarea banilor.

PS: ulterior, în spațiul public, s-a vorbit ceva și despre acțiunile la purtător” - o referire la Liviu Dragnea și acțiunile la purtător de la TelDrum.
Vineri, Lia Olguța Vasilescu afirma: „habar nu am de vreo directiva pe care trebuia el (Tudorel Toader) sa o transpună in legislație si înțeleg ca oricum subiectul era paralel cu legislația pe munca”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa