Contra - Chiar dacă am suferit până la sfârşit, mă bucur că băieţii nu au renunţat şi am câştigat cu Lituania

Contra - Chiar dacă am suferit până la sfârşit, mă bucur că băieţii nu au renunţat şi am câştigat cu Lituania

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Cosmin Contra, a declarat, joi seara, că deşi a suferit până la sfârşitul partidei, se bucură de faptul că jucătorii săi nu au renunţat şi s-au impus în meciul cu Lituania din Liga Naţiunilor în ultimul minut al prelungirilor (scor 2-1) .

"Sunt fericit pentru băieţi, ştiam că meciul va fi foarte greu. Am întâlnit o echipă obişnuită cu acest teren sintetic, cu jucători care aleargă foarte mult şi se bat pentru fiecare minge, care sunt agasanţi şi de multe ori agresivi. Dar pentru cele trei puncte am venit. Chiar dacă am suferit până la sfârşitul meciului, mă bucur că băieţii nu au renunţat şi am câştigat în ultimul minut al prelungirilor şi asta arată caracterul lor.Aveam nevoie ca Maxim să intre şi să ne ajute, mai ales că Stanciu pe un asemenea teren a alergase mult şi era obosit. A intrat şi Rotariu... Mă bucur că schimbările au făcut diferenţa şi că băieţii au ajutat echipa atunci când a fost nevoie de ei", a spus Contra la postul Pro Tv.

"Nu a fost uşor pentru că forţele s-au egalat pe acest gazon. Pe final, ca de obicei, nu am ştiut să gestionăm ultimele minute şi ar fi putut să ne coste foarte scump. Dar până la urmă e bine că a ieşit cum a ieşit, iar acum trebuie să ne recuperăm cât mai repede, pentru că peste 48 de ore ne aşteaptă un meci foarte important cu Serbia. Iar dacă vom câştiga putem să trecem pe primul loc în grupă. Obligaţi nu suntem, dar vom încerca să câştigăm cu Serbia. Sperăm ca după acest rezultat stadionul să se umple şi suporterii să ne poarte spre o victorie care ne-ar da şansa ca în ultimele două meciuri să depindem doar de noi", a adăugat tehnicianul, care a anunţat că se va opera la piciorul stâng săptămâna viitoare după ce s-a accidentat alunecând pe scări.

Foto: (c) Ints Kalnins / REUTERS


În ceea ce priveşte absenţele jucătorilor Paul Anton şi Alexandru Chipciu la meciul cu Serbia, suspendaţi în urma cartonaşelor galbene primite joi seara, Contra a afirmat: "Sunt pierderi, dar suntem 20 de jucători în cantonament. Trebuie să fiu inspirat la ora jocului şi să aleg cât mai bine".

Cosmin Contra a dedicat victoria cu Lituania familiei fostului internaţional Cosmin Paşcovici, al cărui băiat a decedat joi. "Această victorie o dedicăm familiei Paşcovici care trece prin momente grele. Am jucat cu el la echipa naţională, îl cunosc. Ştiu că au suferit 14 ani de zile, că s-au bucurat de Denis, acest copil care a fost un luptător. Este un exemplu pentru noi. Băieţilor le-am pus un video înainte de meci în care Paşcovici ne-a rugat să câştigăm pentru băiatul lui. Mă bucur că am reuşit să facem asta şi sper că am reuşit să îi alinăm puţin din pierderea enormă pe care a suferit-o", a precizat Contra.

Echipa naţională de fotbal a României a învins cu scorul de 2-1 (1-0) selecţionata Lituaniei, joi seara, pe stadionul LFF din Vilnius, în Grupa a 4-a din Seria C a Ligii Naţiunilor. România a obţinut prima sa victorie în această competiţie, după două egaluri, 0-0, acasă, cu Muntenegru şi 2-2, în deplasare, cu Serbia.

Prima reprezentativă va întâlni duminică, de la ora 16,00, pe Arena Naţională din Capitală, selecţionata Serbiei, într-o nouă partidă din Liga Naţiunilor.
AGERPRES (AS-editor: Marius Ţone, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”