Contracte de finanțare de 21 milioane euro pentru modernizarea grupurilor energetice de la Rovinari și Ișalnița

Contracte de finanțare de 21 milioane euro pentru modernizarea grupurilor energetice de la Rovinari și Ișalnița

Ministerul Energiei a semnat cu Complexul Energetic Oltenia două contracte de finanțare în valoare de circa 21 milioane euro pentru modernizarea grupurilor energetice de la Rovinari și Ișalnița, din Planul Național de Investiții gestionat de minister, a anunțat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, ministrul de resort, Victor Grigorescu.

"Am semnat cu Complexul Energetic Oltenia două contracte de finanțare în valoare de aproximativ 21 milioane de euro pentru modernizările grupurilor energetice de la Rovinari și Ișalnița, din Planul Național de Investiții gestionat de Ministerul Energiei — România. Planul Național de Investiții este alimentat din fonduri provenite din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. Timp de câțiva ani, din cauza blocajelor birocratice și din nepricepere, ne-am uitat la bani cum se adună, degeaba, în conturi. La începutul anului 2016 eram aproape să pierdem aprobarea Comisiei Europene, din cauza întârzierilor nejustificate ale administrației publice românești. Începând de vineri, direcționăm banii către investiții în capacitățile noastre energetice care au cea mai mare nevoie. Până la finalul acestui mandat, intenționăm să redeschidem schema de finanțare pentru a accepta și alte proiecte viabile de modernizare a agregatelor noastre energetice", a scris ministrul Energiei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /