Contractul pentru proiectarea şi execuţia drumului ce leagă Oradea de Autostrada Transilvania a fost semnat

Contractul pentru proiectarea şi execuţia drumului ce leagă Oradea de Autostrada Transilvania a fost semnat

Contractul pentru proiectarea şi execuţia drumului de 19 kilometri care va face legătura între Centura Oradea (Calea Sântandrei) şi Autostrada A3 Transilvania, la Borş, a fost semnat, valoarea acestuia ridicându-se la 545 milioane de lei, a anunţat pe Facebook ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

Prin contract, lucrările ar trebui finalizate în 2023.

"Am luat parte azi la semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia drumului care va face legătura dintre Centura Oradea (Calea Sântandrei) şi Autostrada A3 Transilvania, la Borş. Drumul de 19 km va fi construit la profil de drum expres pe 13 km, iar, pe 6 km, la profil de drum naţional cu patru benzi. Va cuprinde trei noduri rutiere, respectiv 12 poduri, pasaje şi viaducte", a scris Drulă.

Contractul valorează 545 de milioane de lei, prin finanţare europeană, şi are ca termene 6 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţie.

"Am discutat cu antreprenorul austriac şi am obţinut promisiunea acestuia că lucrările vor fi gata chiar mai repede de termenul contractual, în 2023. Legăturile centrelor urbane la reţeaua de autostrăzi sunt o prioritate pentru echipa noastră", a adăugat el. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cristian Boureanu și Laura Dincă s-au despărțit după aproape 7 ani de relație

2 Categoria „valori” / Așa arată casele interlopilor / Adrian Beleaua se laudă pe TikTok cu foișorul din curte

3 Categoria „valori” / „Bujilă” și Leo de la Kuweit, la un pas de bătaie / În conflict a intervenit și Anaser

4 Așa o fi?

5 Cifrele nu mint niciodată