Rusia a afirmat că forțele sale au zădărnicit o ofensivă ucraineană majoră în cinci puncte de-a lungul frontului din regiunea Donetsk, în sudul Ucrainei, și au ucis sute de soldați ucraineni, relatează SkyNews.

Nu este clar dacă atacul raportat a reprezentat începutul unei contraofensive ucrainene promise pentru a recuceri teritoriul luat de forțele rusești după ce invazia a început în februarie anul trecut.

Ministerul ucrainean al Apărării și armata ucraineană nu au răspuns încă la afirmațiile Moscovei.

Duminică, Kievul a îndemnat la „liniște” înaintea mult așteptatei sale contraofensive, printr-un videoclip în care se vedeau soldați ucraineni care își duceau degetul la buze.

Ministerul Apărării de la Moscova a declarat că Ucraina a atacat cu șase batalioane mecanizate și două batalioane de tancuri în sudul Donețkului.

Forțele ruse au ucis 250 de soldați ucraineni și au distrus 16 tancuri, vehicule de luptă de infanterie și 21 de vehicule blindate de luptă, a precizat ministerul.

„În dimineaţa zilei de 4 iunie, inamicul a lansat o ofensivă majoră în cinci sectoare ale frontului în direcţia sudului regiunii Doneţk. Inamicul nu şi-a atins scopul, nu a reuşit”, a precizat ministerul.

La ofensivă au participat şase batalioane mecanizate şi două batalioane cu tancuri, a adăugat ministerul rus.

Un video postat de minister pe Telegram arată ceea ce se menţionează că ar fi vehicule blindate ucrainene filmate din aer, fiind distruse de forţele ruse. Potrivit Reuters, ministerul susţine că forţele ruse au ucis 250 de soldaţi ucrainen şi au distrus 16 tancuri şi peste 20 de vehicule bllindate.

Autorităţile ucrainene încă nu au vorbit despre ceeaa ce susţine Rusia că s-a întâmplat.