Contre .... verbale între primarul Kievului și președintele Ucrainei

Contre .... verbale între primarul Kievului și președintele Ucrainei

Primarul Kievului, fostul boxer profesionist Vitali Klitschko,s-a duelat în replici cu președintele Ucrainei și aliații săi cu privire la modul în care îi poate ajuta pe rezidenți să reziste întreruperilor de curent, caracterizând remarcile acide ale președintelui Zelenski drept „fără sens” pe fondul campaniei militare a Rusiei, transmite Reuters.

Frații Klitschko. Foto: Arhiva Adevărul

Klitschko a spus că 430 de „centre de încălzire” îi ajută pe rezidenți să facă față efectelor atacurilor rusești asupra centralelor electrice și mai mult de 100 au fost planificate a fi puse în funcțiune rapid în caz de condiții extreme.

Președintele Volodymyr Zelenski a remarcat săptămâna trecută că au existat o mulțime de plângeri cu privire la măsurile adoptate în capitală.

Nu vreau să mă implic în bătălii politice, în special în situația actuală”, a spus Klitschko într-un videoclip postat pe Telegram. „Nu are sens. Am lucruri de făcut în oraș.”

Klitschko, care fusese implicat în mai multe dispute cu Zelenski înainte de invazie, a spus că aliații președintelui s-au angajat în „manipulare” cu privire la eforturile orașului, inclusiv prin postarea online a unor „fotografii de neînțeles”.

"Pentru a răspunde delicat, spun că acest lucru nu este frumos. Nici pentru ucraineni nici pentru partenerii noștri străini", a spus Klitschko. "Astăzi, ca niciodată, toată lumea trebuie să se unească și să lucreze împreună. Și aici avem un fel de jocuri politice."

Dar unul dintre principalii aliați ai președintelui a pus paie pe foc în această dispută, spunând că explicațiile lui Klitschko „diferă considerabil” de ceea ce spuneau locuitorii. I-a dat primarului o săptămână pentru a remedia problemele și a se supune inspecțiilor la centrele de ajutor.

"Am o propunere. Autoritățile orașului au la dispoziție o săptămână pentru a corecta erorile și efectuăm inspecții împreună cu primarul", a declarat David Arakhamia, șeful grupului parlamentar al Partidului Serviciul Poporului al președintelui, pe Telegram.

Zelenski a promovat săptămâna trecută eforturile a mii de „centre de invincibilitate” înființate în toată Ucraina pentru a furniza căldură, apă, internet și conexiuni de telefonie mobilă.

În discursul său video de vineri, Zelenski a spus că primarul Kievului nu a făcut suficient pentru a ajuta locuitorii asediați.

Pentru a fi delicat, aș pune că este nevoie de mai multă muncă”, a spus Zelenski.

Zelenski a fost ales în 2019, la cinci ani după ce Klitschko a preluat mandatul. Înainte de război, cei doi lideri s-au ciocnit în privința modului în care trebuie condusă capitala și serviciile sale.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Voi ce părere aveți? / Text controversat al psihiatrului-vedetă Gabriel Diaconu, care o apără pe doctorița șpăgară de la Suceava