Controversă în Marea Britanie: O fetiță albă creștină de cinci ani, dată în grija unor familii musulmane ce nu vorbesc engleză și în care mamele umblă cu niqab și burka

Controversă în Marea Britanie: O fetiță albă creștină de cinci ani, dată în grija unor familii musulmane ce nu vorbesc engleză și în care mamele umblă cu niqab și burka

O fetita alba de religie crestina a fost data in Marea Britanie in grija unei familii adoptive musulmane ce nu vorbeste limba engleza si in care mama poarta un niqab, scrie The Telegraph.

Fetita de cinci ani ce vorbeste engleza ca limba materna a fost ingrijita de doua familii adoptive musulmane in ultimele sase luni.

Ea a fost incurajata in cadrul uneia dintre famili sa invete araba si ar fi implorat nu fie retrimisa acolo pentru ca “ei nu vorbesc engleza”, potrivit unui raport confidential al autoritatii locale citat de ziarul The Times.

Ea i-ar fi spus mamei sale, dupa ce a fost plasata in familia adoptiva din Tower Hamlets, Londra, ca femeile europene sunt “alcoolice” si ca sarbatoarea de Craciun este “stupida”.

Fetitei i s-ar fi spus sa-si scoata cruciulita de la gat si nu i s-a permis sa manance paste carbonara pentru ca sunt facute cu sunca.

Intr-una din case mama purta un niqab, iar in cealalta o burka.

Autoritatile locale ar trebui sa ia in considerare factorii religiosi, rasiali, culturali si de limba cand iau decizii privind adoptia, scrie presa britanica. Din punct de vedere demografic, Tower Hamlets este una dintre cele mai eterogene zone din tara, doar 31% din locuitori fiind britanici albi, potrivit recensamantului din 2001.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale