Contul de Twitter al premierului indian Narendra Modi a fost piratat

Contul de Twitter al premierului indian Narendra Modi a fost piratat

Contul de Twitter al premierului indian Narendra Modi a fost piratat, a anunţat joi reţeaua socială care a afirmat că ''anchetează activ'' asupra cazului, informează AFP.

Tweet-uri au fost trimise de pe contul premierului indian, solicitând donaţii caritabile în criptomonedă. Aceste mesaje au fost între timp retrase.

"Suntem conştienţi de aceste fapte şi am luat măsuri pentru a securiza contul piratat. Anchetăm activ asupra acestor fapte", a declarat un purtător de cuvânt al Twitter.

Platforma de social media a afirmat că nu are cunoştinţă despre deturnarea altor conturi.

În iulie, conturile Twitter ale zeci de personalităţi, printre care Bill Gates, Elon Musk şi Barack Obama au făcut obiectul unei piratări răsunătoare. Mesaje postate pe conturile piratate le ofereau internaţilor 30 de minute pentru a trimite 1.000 de dolari în monedă bitcoin pentru a câştiga în schimb dublul acestei valori.

Astfel, tweet-uri false au fost trimise de la 45 de personalităţi şi companii.

Piraţii informatici au reuşit de asemenea să acceadă la cutiile de mesagerie directă a 36 de useri şi să descarce datele altor şapte, potrivit reţelei sociale.

Hackerii au ţintit un grup de salariaţi printr-o operaţiune de phishing (înşelăciune electronică) prin telefon, cu scopul de a obţine datele lor de utilizator.

Twitter a afirmat că nu a putut stabili legătura dintre piratarea contului premierului indian şi acţiunile de piratare de la mijlocul lui iulie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cruzime fără margini a comandanților ruși

2 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

3 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?

4 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

5 Ursul-fantomă din Iași „rupe internetul”