Convorbire telefonică a ambasadorului României în SUA cu consilierul preşedintelui american pentru securitate naţională

Convorbire telefonică a ambasadorului României în SUA cu consilierul preşedintelui american pentru securitate naţională

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a susţinut miercuri importanţa întăririi securităţii Flancului Estic al NATO, în cadrul unei convorbiri telefonice cu Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american, alături de ambasadorii la Washington ai statelor din Formatul Bucureşti 9 (B9), a anunţat joi Ambasada română în SUA pe pagina sa de Facebook.



Convorbirea consilierului prezidenţial american pentru securitate naţională cu ambasadorii statelor din Formatul Bucureşti 9 a avut ca scop consultarea aliaţilor NATO cu privire la politicile şi activităţile SUA de interes pentru regiune.

În cadrul discuţiilor, ambasadorul României a pus accentul pe importanţa de a întări securitatea Flancului Estic, inclusiv de a consolida postura de descurajare din zona Mării Negre, în raport cu provocările de securitate din regiune.

Andrei Muraru şi-a exprimat speranţa că procesul de reevaluare a posturii globale a SUA va duce la o prezenţă militară americană consistentă pe Flancul Estic, inclusiv în România.

Consilierul prezidenţial pentru securitate naţională al SUA i-a informat totodată pe ambasadori în legătură cu aspecte privind securitatea energetică, în special Nord Stream 2, şi a oferit detalii privind relaţia SUA cu Federaţia Rusă.

Formatul Bucureşti (B9) este o iniţiativă lansată de preşedintele României, Klaus Iohannis, şi de preşedintele Republicii Polone, Andrzej Duda, la care participă statele membre NATO situate pe Flancul Estic al Alianţei: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria. La summitul organizat în luna mai a acestui an la Bucureşti a participat (online) pentru prima dată un şef de stat american - preşedintele SUA, Joe Biden, aminteşte ambasada. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”