Cooperarea între Rusia și Iran poate izola SUA, afirmă Ayatollahul Ali Khamenei

Cooperarea între Rusia și Iran poate izola SUA, afirmă Ayatollahul Ali Khamenei

Liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, a declarat miercuri, în cursul unei întrevederi cu președintele rus Vladimir Putin, că Teheranul și Moscova trebuie să-și accelereze cooperarea pentru a izola Statele Unite și a restabili pacea în Orientul Mijlociu, a anunțat televiziunea de stat iraniană, relatează Reuters.

''O soluționare totală a crizei din Siria necesită o cooperare puternică între Iran și Rusia. Cooperarea noastră poate izola America. Această cooperare va reface stabilitatea în regiune'', a declarat Khamenei în cursul unei întrevederi cu Putin, aflat în vizită la Teheran, a adăugat televiziunea de stat iraniană.

Potrivit ministrului de externe adjunct iranian Ebrahim Rahimpur, vizita lui Putin include discuții în legătură cu cooperarea Iranului cu Rusia în conflictul din Siria. Ambele state sprijină guvernul lui Bashar al-Assad și luptă împreună împotriva grupării teroriste Statul Islamic. Iranul și Rusia susțin organizarea de noi alegeri în Siria, dar cu participarea lui Assad.

Președintele iranian Hassan Rohani așteaptă o aprobare clară a lui Putin pentru acordul nuclear încheiat în 2015, care obligă Iranul să-și reducă programul nuclear în schimbul ridicării sancțiunilor internaționale.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Ionuț Mareș, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Trei tinere au restituit o borsetă cu 13.000 de euro pierdută de un şofer după ce poliţiştii au făcut publice …

2 ULTIMA ORĂ Este oficial, Facultatea de Drept a Universității București va exmatricula 45 de studenți din anul …

3 Regina videochatului din România câștigă în două săptămâni cât Iohannis în trei ani?

4 Teodorovici, care a fost partea ta? / Cum ajung banii de la UE în buzunarele baronilor PSD / Azi, miliardul de eur…

5 Valentina Pelinel, transformare radicală la 40 de ani