Copiii dispăruți ai României. De unii dintre ei nu se mai știe nimic, de 20 de ani

Copiii dispăruți ai României. De unii dintre ei nu se mai știe nimic, de 20 de ani

Pe site-ul Poliției Române, la rubrica „Copii dispăruți”, figurează zeci de nume de minori care, la un moment dat, au plecat și nu s-au mai întors nici până astăzi în sânul familiei.

Copil dispărut SURSĂ politiaromana.ro

Ultimul dintre ei este Mahmood Aryan, un băiețel în vârstă de doar doi ani de zile, din județul Botoșani, comuna Tudora. Acesta a plecat de la domiciliu în cursul zilei de duminică, 17 martie 2023, iar dispariția lui a pus pe jar sute de persoane, care au încercat să-i dea de urmă. În cursul zilei de luni, 18 martie 2024, băiețelul a fost găsit, după 25 de ore de căutări, într-o pădure.

Caz similar în urmă cu 20 de ani

În urmă cu 20 de ani, Burcsa Csaba, un băiețel în vârstă de doar doi ani de zile , din Târgu Mureș, a plecat de acasă și nu s-a mai întors vreodată. Ultima oară, acesta a fost văzut în localitatea Mohu, județul Sibiu, când a plecat din curtea unei case. De atunci, părinții și apropiații nu mai știu absolut nimic despre el, chiar dacă autoritățile l-au căutat o lungă perioadă de timp.

Astfel, cu trecerea anilor, copilul mai există doar în dosarele Poliției Române.

În data de 16.04.2004 minorul a plecat din curtea imobilului, într-o direcție necunoscută și nu a mai fost găsit. Semnalmente: 0,50m înălțime, greutate de 20 kg, ten deschis, fața rotundă, ochi albaștri și păr blond. Obiecte vestimentare: Nu se cunosc”, este precizat pe site-ul Poliției Române.

Câți copii dispar, anual, în România

Un raport privind disparițiile copiilor din România, arată că în fiecare an, în medie, este vorba de 3.000 de minori.

Dintre aceștia, 97% dintre ei sunt găsiţi, cea mai mare parte în primele trei săptămâni. Restul de 3% sunt copii despre care, de cele mai multe ori nu s-a mai aflat nimic niciodată.

Familiile celor dispăruți văd cum trece an după an fără să ştie ce le face copilul. Au trecut ani fără ca părinţii să le vadă zâmbetul, fără să le fi alinat durerea sau fără să poată să le ofere un cadou. De ani de zile, ei nu mai există decât în dosarele Poliţiei, la „Urmăriţi General”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?