Copiii excepționali de 10 la Bac. Au luat nota maximă fără meditații, învățând pe brânci la licee de provincie lipsite de „pretenții”

Copiii excepționali de 10 la Bac. Au luat nota maximă fără meditații, învățând pe brânci la licee de provincie lipsite de „pretenții”

Dintre cei 236 de elevi care au obtinut nota maxima la examenul de Bacalaureat 2020, cativa se remarca prin faptul ca au obtinut performanta la licee de provincie fara pretentii, relatează  Ziare.com .

Mihaela Coroaba a absolvit profilul economic al Liceului Tehnologic "Haralamb Vasiliu" din Podu Iloaiei, judetul Iasi. A sustinut examenul de Bacalaureat la limba romana, matematica si geografie si a obtinut rezultate excelente, in ciuda conditiilor speciale din acest an. "Nu e tocmai usor sa stai tot timpul in casa si sa inveti. N-am facut nicio meditatie in particular. Am asistat la orele online pe care profesorii le-au tinut cu toti elevii din liceu si am lucrat si in particular, singura", sustine absolventa.

Pentru a reusi aceasta performanta, Mihaela a incercat sa invete la limba romana cate un comentariu pe zi, iar pe celelalte doar sa le repete. La matematica si geografie rezolva zilnic cate o varianta de subiect. "Pot sa va spun ca in ultimele trei saptamani am invatat comentarii si atat", adauga adolescenta din judetul Iasi.

Acum, Mihaela se pregateste pentru admiterea la Facultatea de Medicina Generala din Iasi.

Vlad Negru este absolvent al profilului de filologie al Liceului Teoretic Zimnicea din jud. Teleorman. A sustinut examenul maturitatii la limba romana,  istorie  si geografie. Ajutorul profesorilor de la  clasa  i-a fost de ajuns pentru a putea obtine nota maxima la examenul de Bacalaureat. "Mi-a fost putin mai greu sa ma pregatesc decat in general deoarece interactiunea  fizica  a fost inlocuita de cea virtuala. In rest, am invatat de-a lungul celor patru ani de liceu deoarece am avut  profesori  care si-au dat interesul si a trebuit sa ma pregatesc pentru lectii. A fost destul de natural sa invat in toata aceasta perioada", sustine absolventul.

Vlad recunoaste ca a avut putine emotii in timpul examenului. Insa, nu din cauza temperaturii, ci pentru faptul ca nu a mai avut o interactiune cu liceul de mult timp. "Ma gandeam ca o sa fie mai greu sa ma readaptez la situatia asta, mai ales ca nu am mai dat nici simularile anul acesta, dar am incercat sa ma concentrez", adauga acesta.

Absolventul a fost pasionat pe parcursul celor patru ani de liceu de  engleza  si franceza isi doreste sa urmeze cursurile de la Facultatea de Limbi si literaturi straine din cadrul Universitatii din Bucuresti.

Diana Rusu este absolventa profilului de stiinte sociale al Liceului Teoretic "Mircea Eliade" din Lupeni, judetul Hunedoara. Examenul de Bacalaureat l-a sustinut la limba romana, matematica si istorie. A reusit aceasta performanta pentru ca a invatat constant in cei patru ani de liceu, iar materiile ei preferate au fost limba romana si istoria.

Diana si-a facut un program pentru a putea invata, dar nu foarte strict. Intr-o saptamana se pregatea la istorie, in cealalta la limba romana. "Pot sa spun ca, in lunile astea, avand foarte mult timp liber, am putut sa mi-l dedic studiului. M-am pregatit singura. N-a fost foarte greu sa obtin o nota peste 9, dar de la 9 pana la 10 este cel mai dificil", declara absolventa.

In dimineata in care a sustinut examenul la limba romana, Diana a avut mari emotii. "Mi-am luat si eu temperatura acasa, ca sa fiu sigura ca diferenta nu va fi foarte mare", sustine absolventa. Aceasta mai adauga si faptul ca a fost o atmosfera foarte placuta in sala de examen, in ciuda pandemiei.

Diana se pregateste pentru inscrierea la Facultatea de Istorie a Universitatii din Bucuresti. Isi dorea sa dea la aceasta facultate inca din primul an de liceu.
 
 
 

De la stanga la dreapta - Mihaela Coroaba, Vlad Negru si Diana Rusu FOTO Arhive personale

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

3 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

4 Simplă speculație de presă?

5 Bădălău a refuzat să dea declarații la DNA / Procurorii au înregistrări video de la toate discuțiile pesedistului cu denunțătorul său, primarul Dan Pasa…